DEH

DEH

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Η ύποπτη ξαφνική αγάπη…

Θα τρελαθούμε τελείως.
Μόλις βγήκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ για μειώσεις  στα βιομηχανικά τιμολόγια  οι αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών συνδικαλιστών της ΔΕΗ ( Σπάρτακος, ΓΕΝΟΠ) ήταν ότι θα κάνουν καταγγελία στις Βρυξέλλες για παράνομη κρατική ενίσχυση και διακριτική μεταχείριση μεταξύ βιομηχανιών (ίδε ότι εφαρμόζει άλλα μέτρα για τις βιομηχανίες ΑτΕ και Λάρκο) και άλλες για τις υπόλοιπες.
Συγκεκριμένα η μείωση για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην ζώνη ελαχίστου (Νύχτα και ΣΚ ) ήταν 32,5% Προέκυπτε  μια τιμή ενέργειας για την ζώνη ελαχίστου στα 29Ευρώ/MWH.
Η συνέχεια γνωστή: η Τρόικα παρεμβαίνει προφανώς γιατί κάποιοι της είπαν ότι δίνοντας η ΔΕΗ έκπτωση 65 εκ Ευρώ στα βιομηχανικά τιμολόγια, εκ των οποίων 40 αφορούν Αλουμίνιο και Λάρκο, θα τεθεί σε κίνδυνο η πώληση της μικρής ΔΕΗ.
Εκβιάζει την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση της ΓΣ της ΔΕΗ.
Έχει γίνει γνωστό από επίσημους του Υπουργείου ότι η Τρόικα πείστηκε και δεν επιμένει.
Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους  ότι τα μέτρα είναι προσωρινά.
Δεν καταλαβαίνω εάν με τη δήλωση αυτή πιστεύει ότι υποστηρίζει τις θέσεις της βιομηχανίας που 3 χρόνια τώρα διεκδικεί τιμολόγια εξατομικευμένα και αντιστέκεται στις αυξήσεις που επέβαλε μονομερώς  η ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ένα μήνα μετά προτείνει να δοθεί η έκπτωση αθροιστικά ήτοι 25+10=35% και επιπλέον θυμήθηκε και μια έκπτωση όγκου  5% που είχε δώσει πέρυσι με καταληκτική ημερομηνία 31/10/13 καθώς αποφάσισε να υποστηρίξει την εθνική προσπάθεια για Ανάπτυξη!
Θέατρο του παραλόγου…
Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω;
Κάποια κέντρα μέσα στην ΔΕΗ μεθοδεύουν   την υπονόμευση της απόφασης της ΓΣ.
Η ερώτηση μας είναι γιατί η κυβέρνηση  τους ανέχεται;
Δηλώνουμε ότι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις. Είναι θέμα χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: