DEH

DEH

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή “Σπάρτακου” με Θέμα “Διατήρηση της Μονάδας Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο”

Προς : Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο
Κύριε Υπουργέ
Με αφορμή την από 29/1/2013 κοινή επιστολή των Συλλόγων Καρκινοπαθών Εορδαίας και Κοζάνης σχετικά με την Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά και την από 30/1/2013 ανοιχτή επιστολή των ίδιων συλλόγων προς τους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την στήριξη της προσπάθειας διάσωσης της Μονάδας Χημειοθεραπείας, το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ έχει να παρατηρήσει και να επισημαίνει τα εξής:

Το πόσο νευραλγική, απαραίτητη και ζωτική είναι η λειτουργία της εν λόγω Μονάδας εκτιμούμε ότι από τα στοιχεία που έχετε και από την ενημέρωση που σας έχει γίνει, τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα.
Σε μια περιοχή που μαστίζεται από πολλές και ποικίλες μορφές καρκίνου, όχι απλά απαιτείται, αλλά είναι επιβεβλημένη η λειτουργία μιας μονάδας χημειοθεραπείας, που όχι μόνο μπορεί να τους προσφέρει άμεση ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αλλά παράλληλα τους απαλλάσσει από τον βραχνά της μετακίνησης στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μετακίνηση που ¨κοστίζει¨ ακριβά τόσο σε χρήματα όσο και σε ψυχική οδύνη.
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ και γνωρίζοντας καλά ότι ένας σοβαρός αριθμός ατόμων που σχετίζονται με τους ίδιους και τις οικογένειάς τους αντιμετωπίζουν περιστατικά καρκίνου, σαφώς και συντάσσεται με τον όποιο αγώνα και προσπάθεια γίνεται προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τη διατήρηση της Μονάδας.
Κύριε Υπουργέ
Σε μια περιοχή που έδινε και δίνει την ίδια της τη ζωή συνεισφέροντας τα μάλα στην Εθνική Οικονομία –μέσα από τη λειτουργία της ΔΕΗ-, είναι αυτονόητο ότι η κοινωνία της θα κάνει τα πάντα προκειμένου να της αποδοθούν τα αυτονόητα.
Σε μια εποχή που από τους πολίτες αυτού του τόπου έχουν αφαιρεθεί πλείστα δικαιώματα και υπηρεσίες σε διάφορους τομείς, θα ήταν τουλάχιστον ηθικά ορθό και απολύτως απαραίτητο να διατηρηθεί η λειτουργία μιας μονάδας, που για κάποιους ανθρώπους μπορεί απλά να αποτελεί ένα ακόμα τμήμα του συστήματος υγείας, για κάποιους άλλους ανθρώπους όμως είναι ο κρίκος που τους συνδέει με την ίδια τους τη ζωή.
Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας ως προς την θετική διευθέτηση στου θέματος.
Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε. ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨

Δεν υπάρχουν σχόλια: