DEH

DEH

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

"Καίνε" τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Ανθρώπινα δράματα μπροστά από τα γκισέ της υπηρεσίας!

"Καίνε" τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Ανθρώπινα δράματα μπροστά από τα γκισέ της υπηρεσίας!Αν ληφθεί υπόψη ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια έχουν εκτινάξει στα ύψη τους λογαριασμούς, τότε -όπως εκτιμούν στελέχη της ΔΕΗ- η κατάσταση θα χειροτερέψει. «Από πού θα πάρουν τα χρήματα, με τις συνεχείς αυξήσεις που μας επιβάλλουν; Δεν βλέπουν ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε... και κινδυνεύουμε να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς ρεύμα;», λέει στην «Πελοπόννησο της Κυριακής» καταναλωτής που βρέθηκε στη ΔΕΗ προκειμένου να κάνει διακανονισμό.
Οι περιπτώσεις που φτάνουν στην υπηρεσία για διακανονισμό είναι πάρα πολλές. Μερικές από αυτές, οικογένειες που ούτε καν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι θα είχαν πρόβλημα να πληρώσουν το ρεύμα. Δεν τους είχε απασχολήσει ποτέ το ζήτημα αυτό.
 
Καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες περνούν κατά δεκάδες μπροστά από τα γκισέ της υπηρεσίας. Πολλές από αυτές με δραματική κατάληξη. Μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγες μέρες, η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω οφειλής, φέρεται να συνέβαλε ώστε άνεργος πατέρας 3 παιδιών να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
Οπως μας ανέφερε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ, Γρηγόρης Μπαράκος, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, όπου διαμένει με την οικογένειά του ο συμπολίτης, και τον συνόδευσε μάλιστα στο νοσοκομείο, «υπέστη το βράδυ εγκεφαλικό επεισόδιο μάλλον υπερτασικής αιτιολογίας. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, περίπου 45 ετών».
 
Πρόκειται για ένα περιστατικό που συνδέεται με τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση και οι νέες τάξεις ανέργων. Οικογενειάρχες, που είχαν δρομολογήσει τη ζωή τους βάσει της εργασίας που είχαν, ξαφνικά βρέθηκαν άνεργοι και κατά συνέπεια αδύναμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Πόσω μάλλον να καλύψουν το υπέρογκο τιμολόγιο της ΔΕΗ. 
Κλέβεις ρεύμα; Δεν μπαίνεις στις ρυθμίσεις!
Κατά 100% αυξήθηκαν τα φαινόμενα ρευματοκλοπής στη Πάτρα την τελευαταία διετία, σε σύγκριση με τα παλαιότερα έτη. Η οικονομική ασφυξία, που πνίγει οικογένειες της περιοχής, έχει οδηγήσει στη λύση της κλοπής του ρεύματος.
 
Τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Δικτύου Πάτρας κάνουν λόγο για 60 καταγεγραμμένες περιπτώσεις κλοπής ρεύματος μέσα στο 2012. Πέραν του κινδύνου, όσοι παρανόμησαν δεν έχουν δικαίωμα να εκμεταλλευτούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Που σημαίνει ότι για την επανασύνδεση, πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό της οφειλής! http://www.pelop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: