DEH

DEH

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Δίνουν απόρρητα στοιχεία ΔΕΚΟ σε υποψήφιους αγοραστές

Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε η κυβέρνηση αναφορικά με τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ και τους ξένους αγοραστές. Τροπολογία των Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα σε ξένους δανειστές να αποκτήσουν τα απόρρητα στοιχεία των ΔΕΚΟ που ετοιμάζονται να βγουν στο σφυρί.
Συγκεκριμένη η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στο ΤΑΙΠΕΔ να αξιώνει από τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και των άλλων εταιρειών των οποίων είναι μέτοχος, «όλες εν γένει τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των απορρήτων, που αφορούν στο νομικό πρόσωπο και τη δραστηριότητα των εταιρειών αυτών, αποκλειστικά και μόνον προς εξυπηρέτηση του νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου των εταιρειών, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης».
Πιο απλά το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί με βάση την τροπολογία αυτή να έχει πρόσβαση στα δεδομένα αυτά είτε για δική του χρήση είτε για ενημέρωση των ξένων επενδυτών. Μάλιστα με την τροπολογία, ακόμη και εάν διαρρεύσουν τα στοιχεία αυτά, τόσο οι κοινοποιούσες εταιρείες όσο και το ΤΑΙΠΕΔ εξαιρούνται από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.
Το γεγονός ότι ξένες εταιρείες θα γνωρίζουν τα οικονομικά μεγέθη εταιρειών που ορισμένες από αυτές είναι και εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο, δε φαίνεται να απασχολεί κανέναν στην κυβέρνηση.
 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: