DEH

DEH

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

AΣΣΕ-ΔΕΗ:Η κυβέρνηση παραδίδει με νόμο τη ΔΕΗ στους κερδοσκόπους

Η αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση των δανειστών ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ)  υπηρετεί την πλουτοκρατία και εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό ξεπερνά κάθε προηγούμενη κυβέρνηση.   
Δημοσιοποιήθηκε χθες η τροπολογία που η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο σχέδιο νόμου «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις» και με την οποία δίνει την δυνατότητα σε κάθε υποψήφιο αγοραστή του ποσοστού
που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ ( κατέχει και το 17% της ΔΕΗ ) να έχει πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της προς ιδιωτικοποίηση επιχείρησης ακόμα και σε όσα είναι χαρακτηρισμένα ως απόρρητα

Ο κάθε κερδοσκόπος –μια και δεν τίθεται καμιά προϋπόθεση –θα δηλώνει επενδυτής και θα ξεψαχνίζει ελεύθερα ότι και όπου θέλει μέσα στην ΔΕΗ. Θα έχει πρόσβαση σε : κάθε είδους οικονομικά στοιχεία, μισθοδοτικές καταστάσεις, ανάλυση κόστους προσωπικού ανά τμήμα, κάθε είδους σύμβαση με εργολάβους, οικονομικές σχέσεις μεταξύ ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, εγγυήσεις και δανεισμός, στοιχεία εκμετάλλευσης κάθε εργοστασίου και κάθε αυτοτελούς συνεργείου, περιεχόμενα αποθηκών και καταστάσεις παγίων και τέλος εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. 
 Η άθλια αυτή νομοθέτηση της κυβέρνησης θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην λειτουργία της ΔΕΗ  επισπεύδοντας την διάλυσή της και το ξεπούλημά της. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν είχαμε ταξικό και αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα στην ΔΕΗ. Δυστυχώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που κυριάρχησε πολλά χρόνια τώρα με την ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚΕ και την ΣΑΔ υπηρέτησε τον στόχο της πλουτοκρατίας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Δυστυχέστερη η καλλιέργεια στους εργαζόμενους της ΔΕΗ από τις ίδιες συνδικαλιστικές παραρτάξεις του ρουσφετιού, της ατομικής εξυπηρέτησης και της απαξίωσης των αγώνων. Ακόμα και τώρα μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και την Δημόσια ΔΕΗ, ακόμα και τώρα μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στα συνδικάτα στέλνοντας στοκαλάθι των αχρήστων τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΣΑΔ. Ακόμα και τώρα μπορούμε να υπερασπιστούμε μισθούς και συντάξεις. Αρκεί να πιστέψουμε ότι η ΔΕΗ που θέλουμε είναι μια ΔΕΗ Ενιαία, Δημόσια με αποκλειστικότητα στην ηλεκτρική ενέργεια και με εργατικό έλεγχο. Αρκεί να δημιουργήσουμε μέτωπα μέσα στην κοινωνία με τον ίδιο στόχο μια και η ΔΕΗ που θέλουμε είναι και η ΔΕΗ που υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας μας.
Το μέλλον της ΔΕΗ είναι στα χέρια των εργαζομένων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: