DEH

DEH

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σπάρτακος: Χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ - Επιστολή σε Φαρμακευτικό Σύλλογο Κοζάνης

 

κ. Προεδρε
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να χρειάζεται κάθε φορά για τα αυτονόητα να εγκαλούμε τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά για θέματα όπως αυτό των ιατροφαρμακευτικών παροχών. Εξ΄αρχής δηλώνουμε πως θα είμαστε ανένδοτοι στην εφαρμογή αποφάσεων που θα θίγουν τους ασφαλισμένους.

Γνωρίζετε βέβαια πολύ καλά ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στάθηκε αρωγός όταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Κοζάνης προέβαινε σε οχλήσεις προς το ΤΑΥΤΕΚΩ και ζητούσε τη συμπαράστασή μας στο αίτημά τους να πληρωθούν τα χρήματά από τη χορήγηση των φαρμάκων. Είμαστε ακόμα απολύτως σίγουροι, ότι ο σύλλογός σας κατανοεί την ανάγκη των ασφαλισμένων, αφού και οι ίδιοι αντιμετωπίζετε ανάλογα θέματα και γνωρίζετε πόσο σημαντικά είναι τα προβλήματα που μπορούν περαιτέρω να δημιουργηθούν.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι ιατροφαρμακευτικές παροχές προς τους ασφαλισμένους στη ΔΕΗ μπαίνουν στο στόχαστρο
 και για μία ακόμα φορά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το εξής ένα: Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΕΜΑ. Για πολλούς, είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με την ίδια τους τη ζωή.

Παρότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης είναι ο μοναδικός στη χώρα που έχει πληρωθεί μέχρι και τον 11ο μήνα του 2010 (ενώ στους λοιπούς έχουν καταβληθεί οι δαπάνες μέχρι και για τον 6ο του 2010), ο Σύλλογος προτίθεται να «κόψει» την παροχή φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους, κόβοντας στην κυριολεξία τα πόδια τους και δημιουργώντας πλείστα και σοβαρά προβλήματα.

Εκτός από το γεγονός, ότι τους τελευταίους μήνες οι ασφαλισμένοι έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά στην ψυχολογία τους, καθώς το θέμα «τους κόβουμε, δεν τους κόβουμε τα φάρμακα» είναι διαρκώς στην επικαιρότητα (αποκτώντας τα χαρακτηριστικά απειλής), σαν να μην έφθανε αυτό, τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με απόφαση του Φ.Σ.Κ. για «πάγωμα» στις παροχές φαρμάκων.

Όπως και ναʼ χουν τα πράγματα, όποια και να είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στις πληρωμές των φαρμακοποιών, το ζήτημα είναι ΚΑΙ ηθικό και είναι απαράδεκτο να κινδυνεύουν οι ασφαλισμένοι να χάσουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα φάρμακά τους καλυπτόμενοι στις δαπάνες αυτών από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί:

→ τον Φαρμακευτικό Σύλλογο της Κοζάνης –όπως έχει κάνει και στο παρελθόν ως ένδειξη καλής θέλησης- να προβεί σε άρση της απόφασής του και να επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή για το μείζονος αυτό σημασίας ζήτημα της παροχής φαρμάκων επί πιστώσει.

→ Το ΤΑΥΤΕΚΩ να προβεί σε κάθε μία ενέργεια που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των φαρμακείων, αλλά και σε ελέγχους προκειμένου να αποτρέπονται περιπτώσεις όπως αυτές που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με υπερτιμολογήσεις, νοθείες κ.ο.κ.

→ Το Υπουργείο Οικονομικών να μεριμνήσει, ώστε οι φαρμακοποιοί να πληρωθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στα σκευάσματα που έχουν προμηθεύσει στους ασφαλισμένους, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσουν τις παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: