DEH

DEH

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Νέα επίθεση Παναγιωτακόπουλου στον Παπακωνσταντίνου

Νέα πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας είναι ο «συγκεντρωσιάρχης» του κόμματος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Παράλληλα, η «Αριστερή Πρωτοβουλία», σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την αντίθεσή της με την διαδικασία αποκρατικοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, ιδίως στο σκέλος που αφορά τις ΔΕΚΟ.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, τα μέλη της Πρωτοβουλίας καταγγέλλουν «πάρτι φίλων» σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ζητά τη διατήρηση του ελέγχου του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ. «Πρέπει πράγματι να πουληθεί μια δημόσια εταιρεία ή ένας οργανισμός που είναι προσοδοφόρος για το δημόσιο; Και αν ναι ποιό θα είναι το όφελος για το κράτος, την οικονομία της χώρας και τον εργαζόμενο; Και πώς θα γίνει ο προσδιορισμός της αξίας της; Με αναθέσεις και προσκλήσεις για πάρτι φίλων θα γίνουν οι αξιολογήσεις του ξεπουλήματος;» διερωτώνται.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» καλεί τον πρωθυπουργό να εγγυηθεί προσωπικά για το «δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της εταιρείας Φυσικού Αερίου, του ΟΠΑΠ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».
Επίσης, καθιστά τον υπουργό Οικονομικών και την τρόικα υπεύθυνους για την εφαρμογή της πολιτικής της λιτότητας και της πείνας που «απέτυχε παταγωδώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: