DEH

DEH

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

170 υπάλληλοι της ΔΕΗ σε... βουλευτές

Σίγουρα οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που βρίσκονται αποσπασμένοι σε εκτός επιχείρησης υπηρεσίες και γραφεία, δε θα έλυναν το πρόβλημα υποστελέχωσης που παρατηρείται σε αρκετές «μάχιμες» υπηρεσίες, μονάδες και διευθύνσεις. Όμως προκαλεί ενδιαφέρον το γεγονός ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, 170 υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι αποσπασμένοι σε εκτός ΔΕΗ υπηρεσίες, κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία αλλά και σε βουλευτικά γραφεία. Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι από τους 170 που δεν δουλεύουν για τη ΔΕΗ, οι 145 συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από την εταιρεία και μόλις 25 υπάλληλοι πληρώνονται από το φορέα στον οποίο απασχολούνται.

Και για να υπάρχει ακόμη καλύτερη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην επιχείρηση, η

οποία είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα, ένα χρόνο πριν, την άνοιξη του 2009 οι εκτός ΔΕΗ αποσπασμένοι υπάλληλοι ήταν ακόμη περισσότεροι. Συνολικά 252 βρίσκονταν σε άλλες υπηρεσίες και γραφεία και μόνο 50 πληρώνονταν από το φορέα στον οποίο είχαν αποσπαστεί, ενώ 202 πληρώνονταν κανονικά από την εταιρεία. 

Στόχος μας είναι να συγκρατήσουμε περαιτέρω το κόστος σε τομείς όπως η υπερωριακή απασχόληση, οι εκτός έδρας δαπάνες, οι εργολαβίες, οι αμοιβές σε τρίτους και οι αποσπασμένοι μισθωτοί, τόνισε μιλώντας στις αρχές της εβδομάδας στους αναλυτές ο επικεφαλής της εταιρείας Α. Ζερβός, ο οποίος «κοστολόγησε» τις συγκεκριμένες περικοπές στα 40 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι με βάση τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, οι μειώσεις μισθών που επιβλήθηκαν από τις δύο νομοθετικές ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ αλλά και ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων (2349 εργαζόμενοι) οδήγησαν σε εξοικονόμηση ρεκόρ του μισθολογικού κόστους της ΔΕΗ της τάξης των 300 εκατ. ευρώ. 

Προσλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ έχει ζητήσει να προχωρήσει και σε προσλήψεις το 2011 που με βάση τον κανόνα ένας προς πέντε δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 470 άτομα εάν υπολογιστούν οι αποχωρήσεις του 2010. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες απογραφής του προσωπικού και των αναγκών από όλες τις γενικές διευθύνσεις και αναμένεται να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, αίτημα το οποίο θα τεθεί στο ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ζερβός στους αναλυτές, οι προσλήψεις θα αφορούν μεταξύ άλλων και σε νέες ειδικότητες καθώς στόχος είναι να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν καινούρια τμήματα που θα καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της ΔΕΗ όπως η διαχείριση κινδύνων, το hedging αλλά και οι συναλλαγές σε ενεργειακές αγορές – χρηματιστήρια. 

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: