DEH

DEH

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συγκρότηση προεδρείου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης:

Πολιτική συμφωνία χωρίς αρχές, θέσεις και πρόγραμμα.


Για άλλη μια φορά στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης πρυτάνευσε η τακτική του μοιράσματος των θέσεων στο Προεδρείο χωρίς να γίνει καν συζήτηση πάνω σε συνδικαλιστικές και πολιτικές θέσεις (εκτός κι αν υπήρξε συμφωνία μη ανακοινώσιμη), χωρίς να υπάρξει ένα ελάχιστο πρόγραμμα δράσης που θα μπορούσε να οργανώσει το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα του Νομού για να παλέψει ενάντια στην μεγαλύτερη αντεργατική λαίλαπα των τελευταίων 60 χρόνων που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.

Μετά από ένα συνέδριο όπου αυτό που κυριάρχησε δεν ήταν η συζήτηση πάνω στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων αλλά οι συσχετισμοί των παρατάξεων και των κομμάτων, με μια
 ψηφοφορία που εξελίχτηκε σε «γύφτικο παζάρι» με ταξίματα, ρουσφέτια και εκβιασμούς, όπου επιστρατεύτηκαν όλοι οι συνδικαλιστικοί, πολιτικοί και διοικητικοί παράγοντες της περιοχής για να σώσουν τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα» που ήταν η ομόφωνη ψήφιση του προεδρείου και απ’ τις τρεις παρατάξεις που αφού μοίρασαν «αναλογικά» τις καρέκλες, την επόμενη τριετία μπορούν να «σφάζονται αλύπητα» για το θεαθήναι!

Βεβαίως όσον αφορά την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ δεν χρειαζόταν να γίνει καμιά ιδιαίτερη προγραμματική συμφωνία αφού ως γνωστόν συνδιοικούν χρόνια τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα και κατάφεραν με «μεγάλη επιτυχία» να το απαξιώσουν με τα γνωστά ολέθρια για τους εργαζόμενους αποτελέσματα. Όμως από τον κανόνα δεν ξέφυγε και η «Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ που μπορεί να «βγάζει σπυριά» και δεν συμμετέχει σε κοινές συγκεντρώσεις με το Εργατικό Κέντρο και τα άλλα συνδικάτα (που έτσι κι αλλιώς είναι αγωνιστικές εκδηλώσεις ακόμα κι αν υπάρχουν διαφωνίες με το πλαίσιο και συμμετέχουν εκατοντάδες απλοί εργαζόμενοι) αλλά δείχνει αξιοθαύμαστη σύμπνοια με τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (που πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας καταγγέλλει για τα υπόλοιπα) όταν πρόκειται για το μοίρασμα θέσεων και άλλων γραφειοκρατικών προνομίων! Ενότητα στην κορυφή – διάσπαση στη βάση.

Η Ταξική Συσπείρωση Εργαζομένων Ν. Κοζάνης δεν συμμετέχει στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΝΚ μετά από μια ψηφοφορία που εκτός των προαναφερθέντων και την αντιδημοκρατική διάταξη του νόμου (οι 3 ψήφοι της ΠΑΣΚΕ ήταν περισσότεροι από τους 6 της Τ.Σ.Ε Ν. Κοζάνης) έγινε και με προφανή μεθόδευση αποκλεισμού μέσα από «σκοτεινές και υπόγειες διεργασίες».

Η Τ.Σ.Ε Ν. Κοζάνης αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους αντιπροσώπους που άντεξαν στις πιέσεις και παρότι δεν ήταν κομματικά στοιχισμένοι όπως στις άλλες παρατάξεις κατάφεραν να μείνουν ενωμένοι αποδεικνύοντας την ορθότητα του εγχειρήματος (εργαζόμενοι από διαφορετική κομματική προέλευση με συμφωνία σ ένα κοινό πρόγραμμα πάλης) και έδειξαν το δρόμο για νέες μορφές οργάνωσης, ευχαριστεί τους εκατοντάδες εργαζόμενους που τη στήριξαν στα πρωτοβάθμια σωματεία και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια συμμετέχοντας πρωτοπόρα στους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής και της χώρας. Η θέση στο Δ.Σ είναι σημαντικό βήμα αλλά όχι το σπουδαιότερο που είναι οι εργασιακοί χώροι, η βάση των εργαζομένων και οι αγώνες που αναγκαστικά έρχονται.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: