DEH

DEH

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο ''ΠΡΑΣΙΝΟΣ'' ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ»!

ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Μέχρι τώρα, όλες, σχεδόν, οι εγκληματικές ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων είχαν ένα ανέλπιστο σύμμαχο: ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ, που συνήθως έλεγχε τα Συνδικάτα των υπό ιδιωτικοποίηση δημοσίων εταιρειών.

Μάλιστα, αν κατά σύμπτωση την ιδιωτικοποίηση προωθούσε η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε ο ρόλος της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ έφτανε μέχρι εκείνον της ανοικτής συμπαιγνίας και του «ατζέντη» της εκποίησης!

Οι ηγεσίες, βεβαίως, του «πράσινου» συνδικαλισμού στα λόγια τάσσοντο κατά των ιδιωτικοποιήσεων, στην πράξη, όμως, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τις εμποδίσουν αποτελεσματικά και αρκούντο σε κινητοποιήσεις για τα «μάτια του κόσμου».

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά ως... φάρσα!

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα κύμα απαράδεκτων ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο τομέα, στο
 πλαίσιο του προγράμματος «εκποίησης της χώρας», των 50 δις. ευρώ.

Παρά τις εξαγγελίες αυτές σε όλες, σχεδόν, τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, με ευθύνη της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, που ελέγχει την πλειοψηφία στα αντίστοιχα Συνδικάτα και με σύμμαχο τη ΔΑΚΕ, δεν γίνεται απολύτως τίποτα, πέρα από ανακοινώσεις και συχνά παχιά λόγια.

Τι θα έπρεπε να γίνει;

ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ όλων των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ σε όλες τις ΔΕΚΟ που ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ για ενιαίο αγώνα, μέσα από τις ιδιομορφίες κάθε επιχείρησης.

ΑΜΕΣΕΣ κινητοποιήσεις, επίσης, σε κάθε δημόσια επιχείρηση χωριστά, στο πλαίσιο του ενιαίου συντονισμένου αγώνα.

Τι γίνεται σήμερα;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ έχει νεκρώσει τις αγωνιστικές αντιδράσεις!

Το μόνο που βλέπουμε είναι δηλώσεις λεονταρισμού στα κανάλια της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

Με έκπληξη, επίσης, ακούσαμε τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να λέει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θα ξεκινήσουν απεργίες μια εβδομάδα πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στη Βουλή!

Τότε, όμως, θα είναι αρκετά αργά! Αν έχει διαμορφωθεί νομοσχέδιο και έχει κατατεθεί στη Βουλή, είναι πολύ πιο δύσκολο να παρθεί πίσω! Τώρα είναι η ώρα!

Οι κινητοποιήσεις θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει χθες.

Από χθες, ιδιαίτερα η ΓΕΝΟΠ, θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού του αγώνα σε όλο το δημόσιο κατά των ιδιωτικοποιήσεων! Η ίδια θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει τον αγώνα στη ΔΕΗ!


ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;


ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ Η ΓΕΝΟΠ;

Γνωρίζουμε τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκε και δέχεται η ΓΕΝΟΠ.

Η ΙΣΚΡΑ στάθηκε και στέκεται στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ, πέρα από «λάθη» της, απέναντι σε αυτή την υπονόμευση.

Αυτή η επίθεση, όμως, θα έπρεπε να γίνει αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη αντεπίθεση και όχι για ακόμα περισσότερη και πιο άτακτη οπισθοχώρηση!

Αυτή την ώρα, η μόνη ΕΛΠΙΔΑ για μια αποτελεσματική δράση κατά των εγκληματικών ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ είναι οι δυνάμεις της συνδικαλιστικής και πολιτικής Αριστεράς, εφόσον και αυτές συντονιστούν και δράσουν από κοινού και ενιαία.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ;

Αναρτημένο στο www.iskra.gr  από τον ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: