DEH

DEH

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι-σες,


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατανοεί πλήρως την ανησυχία και αγωνία του κάθε συναδέλφου γύρω από τα δεκάδες θέματα που έχουν ανακύψει από την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που για λογαριασμό του κεφαλαίου και με οδηγό το μνημόνιο ξεθεμελιώνει κάθε λαϊκή κατάκτηση.
Πράγματι ποτέ ξανά ο κόσμος της εργασίας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αλλά και η Επιχείρηση δεν
 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τόσα πολλά προβλήματα.

 Η ύφεση στο «κατακόρυφο».
 Η ανεργία στα ύψη.
 Εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σπρωγμένοι στο περιθώριο της ζωής και πεταγμένοι στα αζήτητα.
 Οι μισθοί μας στο κρεβάτι του Προκρούστη.
 Τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα στον οδοστρωτήρα της ΤΡΟΪΚΑΣ.

Μέσα σε όλα αυτά που εξελίσσονται καθημερινά είναι σίγουρο ότι για εμάς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και τους συνταξιούχους μας ιδιαίτερη αξία έχουν οι εξελίξεις γύρω από την επιχείρηση του ελληνικού λαού από την οποία ζούμε αλλά και το ασφαλιστικό μας.

Σε σχέση με τις εξελίξεις και τα ακούσματα γύρω από το μέλλον της ΔΕΗ το συνδικάτο μας από την πρώτη στιγμή, με κάθε τρόπο έκανε απολύτως καθαρό ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο δισεκατομμύριο να συμφωνήσει σε περαιτέρω μετοχοποίηση της Επιχείρησης και εκχώρησης του management.

Στο θέμα αυτό, αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω παρά μονάχα ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ξεκινά μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των καταναλωτών γιατί δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ .

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασίσει ποιες ακόμα κινήσεις, ενέργειες, πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό μας που πραγματικά είναι καταστροφικές και μόνο με τις λέξεις κατάντια και ντροπή μπορούν να περιγραφούν, για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την ΠΟΣ/ΔΕΗ ενάντια στην κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή και συμμόρφωση της με τα όσα οι νόμοι προβλέπουν.

Πάνω σε αυτό το θέμα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε συνάδελφος ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μαζί με την ΠΟΣ/ΔΕΗ έχει κάνει δεκάδες παραστάσεις καταγγέλλοντας την ασυνέπεια και παρανομία της κυβέρνησης.

Πρέπει να θυμίσουμε σε όσους συναδέλφους το ξεχνούν και να ενημερώσουμε όσους τυχόν δεν το ξέρουν ότι η προσφυγή της ΠΟΣ/ΔΕΗ ενάντια στην άδικη και απαράδεκτη περικοπή των συντάξεών μας έγινε σε απόλυτη συνεννόηση και συνεργασία με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και εν μέρει χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε γιατί κάποιοι αγαπητοί συνάδελφοι που βεβαίως συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και την ανησυχία τους πιθανώς άθελά τους αδικούν την προσπάθεια που γίνεται και από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αλλά και από τους εκπροσώπους μας τόσο στο ΤΑΥΤΕΚΩ όσο και στο ΤΑΠ/ΔΕΗ που πραγματικά με επιμονή καυτηριάζοντας κάθε τι αρνητικό αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με όλο το σεβασμό και επειδή επί της ουσίας στις γραμμές μας δεν έχουμε ριζικά διαφορετικές συνδικαλιστικές προσεγγίσεις, κάνουμε έκκληση να μην στραφούμε ο ένας ενάντια του άλλου αλλά όλοι μαζί σαν υπεύθυνοι και σοβαροί άνθρωποι να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα της κατάστασης.

Και γι αυτό το θέμα όπως για το σύνολο των ζητημάτων που μας απασχολούν τις αμέσως επόμενες ημέρες το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ θα καθορίσει και θα συγκεκριμενοποιήσει τα περαιτέρω βήματα μας.

Υ.Γ.1 Επειδή σε πρόσφατη ανακοίνωση δύο - τριών συναδέλφων από το λεκανοπέδιο Πτολεμαίδας γράφτηκε η φράση «τα αγωνιστικά πανηγύρια για την κατάργηση του «εφεξής» τελείωσαν» και προφανώς οι συνάδελφοι που το έγραψαν ήθελαν να πλήξουν το κύρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εμφανίζοντάς την ως ένα συνδικάτο που την ώρα που ξεθεμελιώνονταν τα πάντα πανηγύριζε για την αφαίρεση του «εφεξής» επιτρέψτε μας να παραθέσουμε δυο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τον Ιούλιο του 2010 μέσω της οποίας ενημερώναμε τους συναδέλφους ότι μετά από δεκάδες κινήσεις, πιέσεις, παραστάσεις και κυρίως μετά το μαζικό μας συλλαλητήριο η κυβέρνηση πήρε πίσω το εφεξής

Απόσπασμα 1ο «δεν εφησυχάζουμε από τις όποιες εν μέρει «επιτυχίες» και σας καλούμε σε πλήρη ετοιμότητα γιατί η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΤΩΡΑ.

Συνάδελφοι-σες,

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΣΚΛΗΡΕΣ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ»

Απόσπασμα 2ο από την ίδια ανακοίνωση

«Σας απλώνουμε το χέρι:

Στον μεγάλο αγώνα

Στον ωραίο αγώνα του καθήκοντος και του χρέους

Ταυτοχρόνως σας καλούμε να είστε σε πλήρη ετοιμότητα γιατί τίποτα δεν τελείωσε.

Το κεφάλαιο έχει σαλπίσει έφοδο για να πάρει πίσω ό,τι του κερδίσαμε, ότι του αφαιρέσαμε.

Τίποτα δεν τελείωσε

Ούτε στο ασφαλιστικό

Ούτε στα εργασιακά

Ούτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Η ΠΙΟ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΜΑΧΗ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Γι αυτό απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση, η μέγιστη ενότητα.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Υ.Γ. 2 Είναι τουλάχιστον ασυνέπεια κάποιοι συνάδελφοι ενώ είναι μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και σε όλες, μα σε όλες τις συνεδριάσεις, δεν έχουν προτείνει κάτι διαφορετικό, στους χώρους δουλειάς να εμφανίζονται ως λέοντες.

Το δύσκολο είναι να είμαστε συνεπείς και σταθεροί και προπάντων γνήσιοι και αυθεντικοί. Αυτό απαιτούν οι συνάδελφοι μας και αυτό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΓΕΝΟΠ ΚΑΙ ΜΗΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ;Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΑΚΙΝΤΣΗΣ. ΕΤΣΙ ΘΑΡΡΩ ΤΟΝ ΛΕΝΕ.ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΗ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ .Ο ΝΟΩΝ ΝΟΙΤΟ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΣ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΗ,ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ.