DEH

DEH

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ

του ΤΑΓΑΡΑ Ν. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΔΕΗ-ΛΚΔΜ

Με δεδομένη την ιστορική ευθύνη όλων απέναντι στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές και στην κοινωνία γενικότερα, τούτη τη στιγμή θα πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα που μας δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να κάνουμε τις προτάσεις μας ως συνδικαλιστικό κίνημα για να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Όχι όμως με τον τρόπο της σημερινής συνδικαλιστικής νοοτροπίας και πρακτικής, αλλά με αλήθειες, υπευθυνότητα και αγωνιστικές πρακτικές που δεν θα πρέπει να είναι απέναντι στην κοινωνία, αλλά μαζί με την κοινωνία και τους φορείς της
περιοχής μας.
Η χώρα και ο λαός μας κινδυνεύουν να οδηγηθούν στη μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και αυτό διότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στα νύχια μιας εξωτερικής κατοχής.

Της ΤΡΟΪΚΑ και του Δ.Ν.Τ.

Τα σχέδια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η ενεργειακή της πολιτική, θα βάλουν την ταφόπλακα στην περιοχή μας και στην μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας μας -τη ΔΕΗ- αν δεν αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τ΄ αλλάξει.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά τις περικοπές και την συνεχιζόμενη μείωση των μισθών των εργαζομένων, κατεδαφίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισής μας, διαλύει τις υπηρεσίες υγείας (ΠΕΚΑ) και με την ενεργειακή της πολιτική απαξιώνει τον λιγνίτη.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκεται από εδώ και πέρα σε συνεχή σύγκρουση με την κοινωνία και όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ ΔΕΗ, απλά σήμερα προτείνει στους Βουλευτές που προέρχονται από τους ενεργειακούς Νομούς, να πάρουν θέση και να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους!!!

Αλήθεια με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα αν ήταν άλλη κυβέρνηση;

Η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ ΔΕΗ, απλά σήμερα καταγράφει τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μας διαβεβαιώνει ότι παραμένει αταλάντευτη στις θέσεις της!!!

ΔΑΚΙΤΕΣ της ΔΕΗ στην περιοχή μας, στο όνομα των προσωπικών τους επιδιώξεων, παραβιάζουν κανόνες της παράταξης και της κοινωνίας για να καλμάρουν την πλήξη τους και για να δώσουν διέξοδο στις ψυχολογικές τους δυσκολίες, σφραγίζουν την συνδικαλιστική τους πορεία με υποκρισία, αλαζονεία, ενασχόληση με τα κοινά, με τα Τομεαρχιλίκια του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κάποιοι άλλοι ασχολούνται και με τον Λιβανέζο συγγραφέα ΝΑΣΙΜ ΤΑΛΕΜΠ και τον Κινέζο ΛΙ ΓΙΟΥΤΑΓΚ!!!

Το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ -δυστυχώς- δείχνει και φαίνεται να μην λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών και των εργαζομένων.

Ενώ όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ζητούν αλλαγή συνδικαλιστικής νοοτροπίας και πρακτικής, οι περισσότεροι συνδικαλιστές με επιλεκτικές ευαισθησίες στα αντεργατικά και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απλά μας θυμίζουν τις κότες που κακαρίζουν αλλά δεν γενούν αυγά.

Είναι όλοι αυτοί που πριν λίγο καιρό και κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην Κοζάνη, μέσα στην αίθουσα τέχνης τον χειροκροτούσαν ικανοποιημένοι, ενώ κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που διαμαρτύρονταν έξω για τα αντιλαϊκά, αντεργατικά και βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Είναι όλοι αυτοί που πριν λίγο καιρό ήταν υποψήφιοι και στήριζαν τα ψηφοδέλτια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του Δ.Ν.Τ.

Η υπομονή των εργαζομένων εξαντλήθηκε από την πολιτική της αναλγησίας που προσπαθεί να συνθλίψει όλη την Ελληνική κοινωνία.

Ας ενημερώσουμε και ας θυμίσουμε ότι, σε κάθε σπιτικό υπάρχει απογοήτευση, πίκρα, θυμός, οργή και απόρριψη της πρακτικής που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μόνο μια πρόταση για υλοποίηση υπάρχει. ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Απαιτεί «κοινό δρόμο» που θα χαράσσει μια συγκεκριμένη, κοινή και αταλάντευτη γραμμή του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Η σύνθεση και η συναίνεση, θα πρέπει να είναι δείγμα όλων των παρατάξεων, αρκεί να μπορέσουμε να πείσουμε τους εργαζόμενους για φερεγγυότητα και αξιοπιστία λόγων, μέσα από έργα και πράξεις.

Τα συνδικαλιστικά «κεσέμια» της περιοχής μας, να παραδεχθούν ότι, αυτή τη στιγμή σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δυσπιστούν απέναντί τους και δεν αποδέχονται τη συνδικαλιστική τους πρακτική και νοοτροπία. Την θεωρούν «παλαιάς κοπής» και προτείνουν ένα νέο πλαίσιο, πάνω στη βάση της ιεράρχησης προτεραιοτήτων και την διατύπωση ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων προτάσεων στις οποίες πρέπει να ενσωματωθούν και διεκδικήσεις ετών.
Διεκδικήσεις της κοινωνίας και των φορέων της περιοχής μας, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής.
Αρκεί βέβαια να μην υπάρχει παρασκήνιο και να υπάρχουν όρια και κανόνες που πρέπει να τηρούνται απ΄ όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: