DEH

DEH

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙA

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 12 .03. 11


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙA
Συνάδελφοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι,

Η Κυβέρνηση του Μνημονίου και του ΔΝΤ που εξ-υπηρετεί ο Γ. Παπανδρέου χωρίς κανέναν ενδοιασμό με την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου από το ΥΠ.Ε.Κ.Α ξεκαθάρισε για το τι πραγματικά σκέφτεται τι προγραμματίζει και ποιο το μέλλον που προδιαγράφεται τόσο για την Δημόσια
Επιχείρηση Ηλεκτρισμού όσο και για κάθε τι που θεωρείται Δημόσια Περιουσία.

Οι μάσκες λίγες μέρες μετά τις Απόκριες έπεσαν και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της δυναμικής αντίστασης των εργαζομένων της ΔΕΗ, προσπαθούν σήμερα εν μία νυκτί να το περάσουν , να διαλύσουν δηλαδή κάθε τι που ονομάζεται «κοινωνικό» μέσα σε μια περίοδο μάλιστα που ο ελληνικός λαός στενάζει λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αξιοποιώντας την «ανάγκη» για εναρμόνιση με την οδηγία 72/2009 της Ε.Ε. οδηγούν στον κατακερματισμό και στο ξεπούλημα την μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της Ελλάδας.

Εδώ και πολύ καιρό σχεδιάζουν την εκχώρηση του management και την περαιτέρω μετοχοποίηση της και να που τώρα ήρθε η ώρα για το Σύστημα Μεταφοράς της ΔΕΗ, της θυγατρικής που υπόσχονταν οι κυβερνώντες ότι θα παρέμενε 100% στα χέρια της ΔΕΗ Α.Ε. παραδίνεται σήμερα στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Είναι απολύτως σαφές ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Το μενού στη συνέχεια έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την άλλη θυγατρική τη Διανομή, για τις μονάδες Παραγωγής που θα κρίνονται «λειτουργικά ασύμφορες», για τα Ορυχεία, τα Υδροηλεκτρικά και γενικά ότι άλλο έχει οικονομικό ενδιαφέρον για το ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο.

Στη ξέφρενη κούρσα αναζήτησης κεφαλαίων η προδοτική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου περνάει πάνω από το κουφάρι της μεγαλύτερης λαϊκής επιχείρησης, που για το Δίκτυο Διανομής της και το Σύστημα Μεταφοράς , χρειάστηκαν εξήντα ολόκληρα χρόνια σκληρής και επίπονης εργασίας των εργαζομένων, με ένα ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για τον ίδιο τον Λαό προκειμένου να έχουν το απαραίτητο αγαθό της ενέργειας, πληρώνοντας μια ζωή τα σπασμένα όλων των αδιαφανών πολιτικών επιλογών των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων

Εμείς δυστυχώς στην 21/10/10 Ανακοίνωση μας σαν Πολιτική Κίνηση της ΔΕΗ του ΣΥΝ τονίζαμε όπως εξάλλου και ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ … Η χώρα έχει ανάγκη από μια σύγχρονη, 100% Δημόσια, Ενιαία, ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

Δεν είναι ώρα για συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Όποιος τώρα κάνει ένα βήμα πίσω, θα είναι σαν να υπογράφει την καταδίκη των επόμενων γενεών, θα είναι σαν να αντικαθιστά το Σύνταγμα της χώρας με το Μνημόνιο.

Δεν είναι ώρα για αυταπάτες. Η διαμελισμένη ΔΕΗ, με θυγατρικές και ιδιωτικοποιημένη, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στους πολίτες της χώρας, δεν θα έχει τίποτε να προσφέρει στην κοινωνία. Τώρα έχει έρθει η ώρα για ένα πανενεργειακό κίνημα ανατροπής της κοινωνικής οπισθοδρόμησης και του εργασιακού μεσαίωνα.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή καλούμε την Κυβέρνηση και κυρίως το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να αναλογισθεί την ευθύνη που αναλαμβάνει απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Ας προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου που προβλέπει την δυνατότητα να περάσει πακέτο μετοχών της θυγατρικής εταιρείας σε τρίτους και να περιλάβει σαφή διάταξη που να απαγορεύει να δοθεί έστω και μία (1) μετοχή σε τρίτους πέραν της ΔΕΗ Α.Ε. Έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό Λαό, στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και στους εκπροσώπους τους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να τιμήσουν τις υποσχέσεις που τους έδιναν προκειμένου να αποδεχτούν, όχι όλοι φυσικά, την δημιουργία αυτής της θυγατρικής που αποδείχτηκε περίτρανα ότι έγινε μόνο και μόνο για να ωφεληθούν οι αεριτζήδες ιδιώτες ψευτοεπενδυτές.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι,

Εμείς εδώ και χρόνια έχουμε υπογράψει το δικό μας Μνημόνιο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ , με μοναδικό σκοπό να προασπίσουμε όχι μόνο τα δικά μας συμφέροντα , αλλά και την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ολόκληρου του Ελληνικού Λαού που σήμερα καταληστεύεται με τον χειρότερο και τον πιο εφιαλτικό τρόπο , σ αυτήν την άβυσσο που έχουν ρίξει Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Ε.Κ.Τ-ΔΝΤ την χώρα είναι θέμα επιβίωσης πια και προοπτικής να απαλλαγεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ από την Τρόϊκα και το Μνημόνιο .

ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ –ΕΝΙΑΙΑ- ΚΑΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ –ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πολιτική Κίνηση της ΔΕΗ του Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: