DEH

DEH

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

Μετά από την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη αδιαφορία του Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαου, για την μη ορθή λειτουργία της Οικονομικής Διεύθυνσης του Σταθμού (μισθοδοσίες έκτακτου προσωπικού) απέναντι σε εργαζόμενους, ήρθε να προστεθεί και η ανεξήγητη συμπεριφορά του απέναντι σε έναν εκλεγμένο αιρετό Θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους Νέους του
Ελλησπόντου από 15 έως 28 ετών.


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου ζήτησε συνάντηση με τον Διευθυντή του Σταθμού Αποστολίδη Νικόλαο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν και έχει συναντηθεί με τον Διευθυντή πάρα πολλές φορές.

Ο Διευθυντής Αποστολίδης παραδόξως αρνήθηκε μη δίνοντας εξηγήσεις για αυτή την αλλαγή στάσης του προκαλώντας ακόμη περισσότερο την κοινωνία του Ελλησπόντου.

Τι άλλαξε ξαφνικά και δεν δέχεται να συναντηθεί με τους Νέους του Ελλησπόντου?

Με ποιο δικαίωμα και με ποια ιδιότητα αγνοεί και απαξιώνει έναν Θεσμό που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και την μεγαλύτερη μερίδα κατοίκων της περιοχής που είναι οι Νέοι, το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας ? Με πιο δικαίωμα το κάνει αυτό και ποιος του το δίνει αυτό το «δικαίωμα» ?

Τέτοιες συμπεριφορές παραπέμπουν σε εποχές Αλή πασά, της Δικτατορίας και σε καθεστώτα.

Μήπως για να αποφύγει διαμαρτυρίες για την μάλλον εσκεμμένη και σκόπιμη κωλυσιεργία

της νέας προκήρυξης για τις 8μηνες συμβάσεις ?

Μήπως εξυπηρετεί συμφέροντα προσωπικά ή τρίτων ?

Μήπως επειδή το ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου το τελευταίο 4μηνο με τις επισημάνσεις που έκανε για την προβληματική λειτουργία της Υπηρεσίας του Τομέα Οικονομικών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όσον αφορά την σωστή και έγκαιρη απόδοση της μισθοδοσίας στους εκτάκτους εργαζόμενους, αλλά και για την μείωση θέσεων και υπό την ευθύνη του κατάργηση ειδικοτήτων (οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, μάγειρες) στις 8μηνες συμβάσεις δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του ?

Τι φοβάται ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδης και γιατί ?

Μήπως επειδή το ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου ανέδειξε τα συγκεκριμένα προβλήματα ενώ ο ίδιος ίσως ήθελε να αποκρύψει από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους αλλά πολύ περισσότερο και από τους ανωτέρους του ?

Μήπως για τους παραπάνω λόγους με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Αποστολίδης συμπεριφέρεται και λειτουργεί εγωιστικά και εκδικητικά απέναντι στο ΤΟ.ΣΥ.Ν και τους Νέους του Ελλησπόντου ? Μάλλον έτσι εξηγείται η άρνηση του να συναντηθεί με το ΤΟ.ΣΥ.Ν και τους Νέους του Ελλησπόντου.

Τέτοιες περίεργες συμπεριφορές πρέπει να εκλαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τα ανώτερα στελέχη της ΔΕΗ και να επιπλήττονται και να καταδικάζονται γιατί οδηγούν σε άλλες μορφές αντίδρασης όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν (2006 & 2007 & 2008) !!!

Η αλλαγή συμπεριφοράς του ίσως είναι η απόδειξη και η παραδοχή της ευθύνης και της ενοχής του ίδιου για την κακή Διοίκηση του Τομέα Οικονομικών του Σταθμού όσον αφορά την μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού, αλλά ίσως είναι ταυτόχρονα και η απόδειξη πως σίγουρα και σε άλλους Τομείς του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου γίνεται κακή Διαχείριση και δεν Διοικείται σωστά ο Σταθμός.

Πράγμα που αν συμβαίνει είναι πολύ σοβαρό και θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία του Σταθμού και την τροφοδοσία της Ελλάδας με ηλεκτρική ενέργεια.

Ποιον εκπροσωπεί ο Διευθυντής Αποστολίδης Νικόλαος ? Τον εαυτό του ή τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στην τελική την επιχείρηση της ΔΕΗ ?

Σε τι αποσκοπεί πραγματικά ο Διευθυντής εκτός από την Διεύθυνση του Σταθμού ?

Με αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά του ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αποστολίδης Νικόλαος μάλλον υπονομεύει τις σχέσεις των τοπικών κοινωνιών και προκαλεί τους Νέους όπου αποτελούν την πλειοψηφία της κοινωνίας του Ελλησπόντου.

Μιας κοινωνίας όπου οι κάτοικοι όλης της ευρύτερης περιοχής έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και συνεχίζουν να πλήττονται από τις πολλές δραστηριότητες της ΔΕΗ όπως ταινιόδρομοι, τέφρα, λιγνίτης, ορυχεία, φουγάρα, αποθέσεις, ηχορύπανση, καταστροφή υδροφόρου ορίζοντα, υποτίμηση της οικονομικής αξίας γης – κτιρίων, απαλλοτριώσεις καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μόλυνση, προβλήματα υγείας και αλλά πολλά !!!

Μάλλον είναι αντιδημοκρατικό και αντικοινωνικό να συμπεριφέρεται έτσι ο κύριος Αποστολίδης και μάλιστα όταν κατέχει τέτοια θέση σαν στέλεχος της ΔΕΗ και πολύ περισσότερο σαν Διευθυντής του μεγαλύτερου και ποιο σύγχρονου Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια !

Η κουλτούρα του κυρίου Αποστολίδη δεν συνάδει με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΔΕΗ κυρίου Αρθούρου Ζερβού πριν λίγους μήνες για την ‘κουλτούρα’ της περιοχής.

Μάλλον διακρίνονται προσωπικές επιθυμίες ίσως και εμπάθειες του Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Αποστολίδη Νικόλαου οι οποίες θα πρέπει να παραμεριστούν με την ευθύνη των ανωτέρων του !

Για την συγκεκριμένη κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και είναι αποτέλεσμα του Διευθυντή Αποστολίδη, μια λαϊκή παροιμία λέει : ‘‘το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι’’ και μέχρι την επιστολή του Γενικού Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ κυρίου Κοπανάκη Ιωάννη τον Οκτώβριο του 2010, έδειχνε το «κεφάλι» να είναι η Διεύθυνση της Ιεραρχίας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Από τον Νοέμβριο του 2010 και εφόσον συνεχιστή αυτή η κατάσταση και η εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία, στους κατοίκους και τους Νέους του Ελλησπόντου, τότε πιθανόν να έχει να κάνει με την επιβολή μιας ακόμα καταστρατηγημένης και μεθοδευμένης μορφής «κρίσης» για την περιοχή και η Ιεραρχία (Διευθυντής) του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου να είναι «μόνο ο λαιμός του ψαριού και το κεφάλι να βρίσκεται πιο ψηλά..»!!!

Καθαρή Δευτέρα με πιο καθαρό Περιβάλλον και επιτέλους με «καθαρούς» ανθρώπους !!!
Κοινοποίηση :
Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη,
Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών
κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο, Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης κ. Τριανταφύλλη Γεώργιο, Διευθυντη Γραφείου Διοίκησης κ. Χατζημιχαηλ Σωτήριο, Γενικό Διευθυντή Παραγωγής κ. Κοπανάκη Ιωάννη, ΓΕΝΟΠ–ΔΕΗ, Διευθυντή ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου κ. Αποστολίδη Νικόλαο, Δήμαρχο Κοζανης
κ. Μαλούτα Λάζαρο Κων/νο, Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης, Σωματεία Εργαζομένων ΔΕΗ Σπάρτακος – Ένωση, ΜΜΕ.

ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου

Δεν υπάρχουν σχόλια: