DEH

DEH

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Αν. Γεν. Γραμματέας συντονιστικού ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καζαντζίδης Κωνσταντίνος

Φίλοι συνάδελφοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν δύο ενημερώσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΟ, Παντελή Αποστολίδη, μέσω της ιστοσελίδας της ΓΕΝΟΠ, για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο Ασφαλιστικό μας το 2011 από τις περικοπές που αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην καταβολή της κύριας σύνταξης στην καταβολή του εφάπαξ, στη μείωση του επικουρικού. Περαιτέρω, αντικείμενο της ενημέρωσης αποτέλεσαν οι μειώσεις των συντάξεων, οι μειώσεις των ιατρών, η δραστική μείωση για τις λουτροθεραπείες, οι κλειστές κατασκηνώσεις, οι κλειστοί βρεφονηπιακοί σταθμοί και η γενικότερα ξευτίλα που επικρατεί στα
 ασφαλιστικά μας ιατρεία. Είναι ρουτίνα πλέον οι απείρου κάλλους καταστάσεις με τις ουρές των συναδέλφων που και ταλαιπωρούνται και δε μπορούν να εξυπηρετηθούν εξαιτίας της έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα λοιπόν θέλω να θυμίσω στους συναδέλφους της ΠΑΣΚΕ, ότι το 2008, μόνο για την ενοποίηση των ταμείων, κάναμε 17 ημέρες απεργία με μπροστάρη τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ συνάδελφο Φωτόπουλο Νίκο, δίνοντας τότε υποσχέσεις στους συναδέλφους έως όρκους τιμής ότι «όποιος μα όποιος προσπαθήσει να ακουμπήσει το ασφαλιστικό μας και γενικότερα την επιχείρηση του Ελληνικού λαού θα μας βρει απέναντι του».

Ως εργαζόμενοι και ως ενεργά μέλη του Συνδικαλιστικού κινήματος εμείς, θεωρώντας ότι έχουμε πράξει το καθήκον μας, μάλλον θα έπρεπε τούτη την ώρα να κάνουμε τον θετικό απολογισμό του αγώνα μας. Κι όμως, αντί αυτού διαπιστώνουμε ότι αυτό που τελικά υπάρχει είναι μία πολύ ζοφερή κατάσταση που μεταφράζεται σε μείωση των μισθών μας, αφαίμαξη μέσω της περικοπής των δώρων και των επιδομάτων αδείας και πολλά περισσότερα. Την ίδια αυτή ώρα, που διαπιστώνουμε ότι ο αγώνας μας αν και έγινε «καταρρακώθηκε» τελικά από ειλημμένες αποφάσεις και δρομολογημένες συνθήκες, κάποιοι άλλοι αρκούνται στο να γράφουν σκληρές ανακοινώσεις όπου προσπαθούν να πείσουν τους κυβερνόντες για το πόσο δίκαιο έχουμε και για το πόσο θα πρέπει να εισακουστούμε στις διεκδικήσεις μας. Το δε κερασάκι στην τούρτα ήρθε να το βάλει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Αρθρούρος Ζερβός μιλώντας και επιχειρηματολογώντας για σενάρια απολύσεων στο προσωπικό της ΔΕΗ. Ήμαρτον!

Εν κατακλείδι, για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στην επιχείρηση και στους εργαζομένους οφείλεται συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ να δώσετε εξηγήσεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Αν. Γεν. Γραμματέας συντονιστικού ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Καζαντζίδης Κωνσταντίνος

1 σχόλιο:

petrogiannakos είπε...

Ναι συνάδελφε πρέπει να δώσουμε εξηγήσεις, το οφείλουμε.
Αλλά κι εσείς συνάδελφε θα πρέπει να δώσετε ορισμένες, ειδικότερα για το Ασφαλιστικό όπου Αντιπρόεδρος είναι δικός σας ΔΑΚΙΤΗΣ και βέβαια ειδικότερα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που αναφέρεστε.
Για αυτούς πραγματικά πρέπει να σας ενδιαφέρει ιδιαίτερος να κόπτεστε να λειτουργούν. Δεν είναι και λίγοι οι μονοπωλούνταις την εργασία στον βρεφονηπιακό σταθμό Πτολεμαΐδας, συγγενείς των ΔΑΚΙΤΩΝ συνδικαλιστών σας.
π.χ. Θ. Τσακ… - Ε. Προσκυν… - Θ. Λοφτσ… - Αικ. Τραχ… - Ζ. Προσκυν… - Π. Καζαντζ… ? και άλλοι, άλλες. Εξηγήσεις λοιπόν να δώσουμε. ΝΑΙ εδώ και τώρα.