DEH

DEH

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μπακογιάννη και Πάγκαλος σε εργολαβία να απαξιώσουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.


ΔΑΚΕ/ΔΕΗ

Δ.Π.Π.-Η ΠΑΤΡΑ 28/2/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όταν μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, π.χ. η SIEMENS, προσφέρει στους εργαζόμενους της, Ιδιωτικά Ασφαλιστικά Συμβόλαια, Δωροεπιταγές, ταξίδια κ.α. , λέγονται παροχές στους εργαζόμενους.
Όταν μια μεγάλη και κερδοφόρα Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία είναι στο χρηματιστήριο αλλά το κράτος κατέχει το 51% των μετοχών, προσφέρει χρήματα στο συνδικάτο για Κοινωνικές Εκδηλώσεις, διοργάνωση ημερίδων μαζί με τη ΔΕΗ, προγράμματα αναψυχής, κ.α., τα οποία έχουν κατοχυρωθεί με
 Σ.Σ.Ε., λέγονται προνόμια. Και τα προνόμια είναι κακά, γιατί επιβαρύνουν τον Ισολογισμό της επιχείρησης με αντανάκλαση στον τελικό αποδέκτη.

Τα ερωτήματα είναι γιατί επιλέχτηκε ο χρόνος αυτός και τι πραγματικά εξυπηρετούν οι καταγγελίες αυτές σήμερα. Σήμερα που γίνετε η συζήτηση για το τρίτο πακέτο στο άνοιγμα της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Για την οποία ψευδώς, τα γνωστά συμφέροντα διαχέουν ότι δεν έχει ανοίξει. Διότι είναι γνωστό ότι σήμερα εξήντα έξη (66) εταιρείες παρέχουν ρεύμα στους Έλληνες πολίτες.

Θεωρούμε ότι γίνεται σήμερα, διότι τα γνωστά πια οικονομικά συμφέροντα, έχουν βάλει σκοπό και στόχο, να αγοράσουν τη ΔΕΗ κοψοχρονιά. Στην προσπάθειά τους αυτή είναι γνωστό, ότι θα βρουν μεγάλη αντίσταση από το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως παράταξης. Και για το λόγο αυτό έχουν βαλθεί, να απαξιώσουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στα μάτια της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Άραγε γιατί τόσα χρόνια, οι Σύγχρονοι Μαυραγορίτες της Οικονομικής Κατοχής Θόδωρος και Θεοδώρα, δεν ασχολήθηκαν με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ, τα οποία έβγαινα και τακτικά στον αέρα;

Ποιους σκοπούς εξυπηρετούν σήμερα με αυτή τους την επίθεση που πραγματοποιούν εναντίον της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;

Τη ΔΕΗ και την Ελληνική κοινωνία σίγουρα όχι. Γιατί ενώ συμφωνούν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ για τη μείωση του Δημόσιου Χρέους, δεν τολμούν να δηλώσουν για ποιο ποσό θα πρέπει να εκποιηθεί.

Άραγε θέλουν να πουληθεί στη σημερινή Χρηματιστηριακή της αξία, δηλ. δύο (2) Δις ευρώ ή στην πραγματική που ανέρχεται, κατά δήλωση του Προέδρου και Δ/ντα Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Ζερβού Α., δεκαέξι (16) Δις ευρώ;

Εάν πουληθεί η ΔΕΗ, κάτω από την πραγματική της αξία, τότε θα αποτελέσει το μεγαλύτερο Οικονομικό Σκάνδαλο από σύσταση του Ελληνικού Κράτους. Τότε θα πρέπει να στηθεί ένα Νέο Γουδί, για όποιους πολιτικούς συναινέσουν στο Ξεπούλημα αυτό.

Ισχυρίζονται ότι οι δαπάνες αυτές προς τους εργαζόμενους, επιβαρύνουν την τιμή της kwh και το τελικό χρήστη, δηλαδή τους πολίτες, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Ψέμα, μεγάλο ψέμα. Άραγε γιατί σήμερα, οι ιδιωτικές εταιρείες που προμηθεύουν ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα και ανέρχονται σε εξήντα έξη (66) τον αριθμό, δεν προσφέρουν φθηνότερο ρεύμα στους Έλληνες πολίτες;

Γιατί πιέζουν να αυξήσει κάθε τόσο τη ΔΕΗ τις τιμές της ώστε να την ανταγωνιστούν;

Μήπως και αυτές επιχορηγούν τις δραστηριότητες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ;

Εάν πραγματικά οι πολιτικοί θέλουν, αυτοί που έχουν πάρει Εργολαβικά την απαξίωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, να συμβάλουν στον έλεγχο των Δαπανών της ΔΕΗ και τον περιορισμό της σπατάλης, θα προχωρούσαν σε διασταύρωση των τιμών σε συμβάσεις που έχει συνάψει η ΔΕΗ, με αντίστοιχες στην αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Θα τολμήσουν. Φυσικά και όχι. Άλλωστε, ούτε μια ερώτηση δεν έχουν κάνει στο κοινοβούλιο, στις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, για γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος αγόραζε από τη ΔΕΗ για το εργοστάσιό του με 40€ τη MWH και την πουλούσε, από το ίδιο εργοστάσιο, στη ΔΕΗ με 80€ τη MWH.

Το «πάρτι» αυτό τι ήταν; Επιχειρηματικό;

Και η ΔΕΗ όφειλε να το επιδοτεί; Άραγε γιατί;

Εάν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν ήταν ένας συνδικαλιστικός φορέας, αλλά μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) και ζητούσε, π.χ. από το Υπουργείο Εξωτερικών, να την επιχορηγήσει ώστε τα μέλη της, να μεταβούν εκδρομή στον Αμαζόνιο για να αποξηλώσουν στο Δάσος ή σε μια χώρα εκτός Ελλάδος για να μαζέψει νάρκες, κ.α., θα καταγγέλλατε τις χρηματοδοτήσεις αυτές στον Ελληνικό λαό;

Άραγε δεν είναι ηθικό σήμερα, να δημοσιοποιήσουν τις λίστες των ΜΚΟ που είχαν χρηματοδοτήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών κατά τη θητεία τους, τόσο η κ. Μπακογιάννη όσο και ο κ. Πάγκαλος;

Δεν πρέπει να αιτιολογήσουν στον Ελληνικό λαό τις δαπάνες αυτές;

Εμείς λέμε ότι το οφείλουν, αυτοί τι λένε;

Τα μπαξίσια αυτά δεν μεγάλωσαν το έλλειμμα της χώρας μας;

Τέλος, με σεβασμό στην προσφορά και την Ιστορία της κ. Μπακογιάννη στην παράταξη, θεωρούμε ότι σήμερα, προχωρά σε λάθος τακτική πολιτική επιλογή για τη ΔΕΗ.

Διότι εάν πραγματικά ήθελε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην επιχείρηση, θα μπορούσε, κατά το παρελθόν, να παρέμβει πολιτικά. Και αναφερόμαστε στην εποχή Νέζη στη ΔΕΗ που ξεκίνησαν και θεσμοθετήθηκαν αυτά. Τότε σιωπή. Παρόλο που είχε τη δυνατότητα, τόσο της πληροφόρησης όσο και της παρέμβασης αλλά ήταν και ο τομεάρχης Ανάπτυξης από τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε με έναν μεγάλο αριθμό συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ τότε, είχε ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία.

Σήμερα, πιθανόν διότι δεν την ακολούθησαν στο πολιτικό της εγχείρημα, βάλλει προς το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Επέλεξε να συστρατευτεί με τις δυνάμεις που έχουν σαν στόχο και σκοπό, το Πλιάτσικο της Δημόσιας Περιουσίας.

Ο λαός όμως δεν εμπαίζεται πια. Δεν συναινεί. στους σχεδιασμούς αυτούς της κυβέρνησης και της συμμαχία των προθύμων. Τέτοιες αποφάσεις απαιτούν Δημοψήφισμα από τον Λάο. Τολμάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: