DEH

DEH

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αναβολή πληρωμής ιατροφαρμακευτικών δαπανών για ένα δίμηνο, λόγω ληστειών

Από τις Τράπεζες θα γίνονται οι πληρωμές, ενώ αλλάζει και ο τρόπος πληρωμής


Ελέω …κλοπών και ληστειών, το Ασφαλιστικό της ΔΕΗ αλλάζει τον τρόπο πληρωμής των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία όσους έχουν να πληρωθούν μικροποσά, καθώς η καταβολή τους θα γίνει μετά από δύο μήνες.
Αντιθέτως, οι δαπάνες άνω των 250 ευρώ πληρώνονται με επιταγή που εξαργυρώνεται στην Τράπεζα
, ενώ σε δύο μήνες αλλάζει το σύστημα πληρωμής των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, καθώς όλες θα πληρώνονται θα γίνονται μέσω Τράπεζας. Μέχρι να γίνουν όμως οι αναγκαίες αλλαγές του συστήματος και να καταστεί δυνατή η πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος, η διοίκηση του ΤΑΥΤΕΚΩ (Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών & Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας), ζητά την κατανόηση των ασφαλισμένων και τους ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Η αλλαγή στο σύστημα πληρωμών καθίσταται αναγκαία για να μην κρατά ο ασφαλιστικός οργανισμός χρήματα στα ταμεία των κατά τόπους καταστημάτων, λόγω των συχνών κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα. Υπενθυμίζεται η ένοπλη ληστεία πριν από ένα εικοσαήμερο στα κεντρικά γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ επί της Πατησίων στην Αθήνα, άλλη μία ληστεία σε χρηματοποστολή του Ταμείου πάλι στην Αθήνα, κλοπή στο Ασφαλιστικό του Βόλου, καθώς και μία διάρρηξη των γραφείων της Αθήνας, όπου οι επίδοξοι διαρρήκτες βρήκαν άδεια ταμεία, μόλις το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι μία περίεργη κλοπή σημειώθηκε στο Ασφαλιστικό της Κοζάνης τον περασμένο Απρίλιο, με λεία 17.000 ευρώ. Ακόμη οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει και αναμένεται μετά από έναν ολόκληρο χρόνο το πόρισμα της αστυνομίας.

Σαν συνέπεια όλων των παραπάνω, είναι οι προαναφερόμενες αλλαγές στο σύστημα πληρωμής των ιατροφαρμακευτικών δαπανών. Ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ Χρήστος Μπουρσανίδης, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση – επιστολή προς όλα τα ΠΕΚΑ ΤΕΑΤΑΠ-ΔΕΗ και απευθυνόμενος προσωπικά σε κάθε ασφαλισμένο υπογραμμίζει: «Αγαπητέ Ασφαλισμένε, ζητούμε την κατανόησή σου για την ταλαιπωρία της προσωρινής και πρόσκαιρης αναβολής (περίπου 2 μήνες) των πληρωμών των ιατροφαρμακευτικών δαπανών όταν αυτές αφορούν ποσά κάτω των 250 ευρώ.

Στην απόφαση αυτή οδηγηθήκαμε μετά από αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων και της ένοπλης ληστείας στα ταμεία μας.

Σταθμίζοντας: αφενός την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασφαλισμένων μας και την διαφύλαξη των οικονομικών μας πόρων, αφετέρου την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η για βραχύ χρονικό διάστημα αλλαγή του τρόπου πληρωμής, αποφασίσαμε, με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιακών παραγόντων του ΤΕΑΠΑ-ΔΕΗ και των μελών του δ.σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ, την αναβολή πληρωμών των ιατροφαρμακευτικών δαπανών μέχρι του ποσού των 250 ευρώ, ενώ για εκείνες μεγαλύτερου ποσού την άμεση καταβολή μέσω επιταγών».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι «με το μέτρο αυτό θα διασφαλίσουμε της συνθήκες της οικονομικής μας λειτουργίας στην καθημερινή πράξη, την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασφαλισμένων μας και την αναβάθμιση των λειτουργιών μας.

Υπολογίζεται ότι εντός του προσεχούς διμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες εκείνες οι διαδικασίες για την πληρωμή σας μέσω τραπεζικού συστήματος. Η εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής σας μέσω τραπεζικού συστήματος ήταν επιβεβλημένη με νόμο από την 1/1/2011 και τα τελευταία γεγονότα απλώς καταστούν αναγκαία την εφαρμογή του.

Οι προϊστάμενοι των πολυϊατρείων και των ΠΕΚΑ θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων, σε περίπτωση που αυτά προκύψουν, και την υλοποίηση της παρούσας απόφασης».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΑΥΤΕΚΩ ευχαριστεί εκ των προτέρων για την κατανόηση και διαβεβαιώνει ότι «θα διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».

Βεβαίως, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι μπορεί η αλλαγή του τρόπου πληρωμής να ήταν επιβεβλημένη, όμως είναι αναμφισβήτητο και πανθομολογούμενο ότι τα Ασφαλιστικά της ΔΕΗ που διαχειρίζονται χρήματα ήταν αφύλακτα, καθώς δεν υπήρχαν καθόλου μέτρα ασφαλείας, γι’ αυτό και διαπράχτηκαν πολλές ληστείες. e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: