DEH

DEH

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφοισσες –οι:

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τον εργαζόμενο στην « γωνία».

Όλοι μας βιώνουμε αυτή την αντεργατική και αντιλαϊκή «μεταρρυθμιστική» προοπτική της χώρας, που χαϊδεύει τους «έχοντες» και τους δίνει προνόμια και κέρδη.

Η τακτική και πρακτική αυτής της κυβέρνησης, άνοιξε σε όλους τους «κατέχοντες» την όρεξη και απαιτούν ακόμη περισσότερα.

Σε αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο που βρίσκετε η χώρα μας, οι απολύσεις των εργαζομένων
είναι ανεξέλεγκτες, καταργούνται οι ΣΣΕ και οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται στην λαιμητόμο.

Η κυβέρνηση είναι συντονιστής σε όλα αυτά και εκχωρεί – δωρίζει στους ιδιώτες εργολάβους τα φιλέτα.

Γνωστός και μεγάλος στόχος των εργολάβων είναι το μεγάλο φιλέτο που λέγετε ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΔΕΗ.

Το Υπουργείο και η ΔΕΗ ,χωρίς καμία προσπάθεια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ υποκύπτει στις πιέσεις.

Χωρίς σχεδιασμό και στόχο, η ΔΕΗ είναι σίγουρο και βέβαιο ότι, θα γίνει βορά στα στόματα των εργολάβων.

Η ΔΕΗ καθυστερεί χαρακτηριστικά, να καταρτήσει μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό και οργανογράμμα που θα δώσουν λύσεις στα λειτουργικά προβλήματα της επιχείρησης, που θα την εκσυγχρονίσουν και θα της δώσουν ώθηση για να βγει ενισχυμένη και με ταχύς ρυθμούς στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Οι πάντες γνωρίζουν ότι, η τιμή της KW είναι από τις ποιο φθηνές στην Ευρώπη και όλοι οι άλλοι, είναι αυτοί φορείς που επιβαρύνουν τον λογαριασμό του Έλληνα καταναλωτή.

Εμείς ως Σωματείο, αλλά και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του επιμένουμε ότι, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ο Ελληνικός λαός δικαιούται.

Για να συνεχίσει όμως η ΔΕΗ, να είναι ανταγωνιστική και πρωτοπόρος στην ενέργεια και να έχει ό λαός φθηνή KW, θα πρέπει η ΔΕΗ, να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο των εργολαβιών και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ.

Όλα αυτά τα χρόνια παρατηρούνται σοβαρές κακοτεχνίες, δεν τηρούνται χρονοδιαγράμματα, απασχολούνται εργαζόμενοι χωρίς τεχνικές γνώσεις, υπάρχει σοβαρή έλλειψη στην εκπαίδευση της Υγιεινής και Ασφάλειας και δαπανώνται τεράστια ποσά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο αντιμετωπίζετε μόνο, με προσλήψεις εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού ώστε, να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει και να σταματήσει η εργολαβοποίηση της ΔΕΗ.

Στο κομμάτι των προσλήψεων δεν θα πρέπει να γίνονται « ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ».

Άλλωστε η απόφαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ /ΔΕΗ στις 8-6-2009 είχε περιγράψει το αίτημα για Άμεση πρόσληψη 7.000 νέων συναδέλφων όλων των κατηγοριών, όλων των ειδικοτήτων.

Ζητούσε τα χρήματα των υπερωριών μας να γίνουν ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. 7.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 500 – 1.000 – 1.500 που μπορεί να συμφωνούν κάποιοι και να το θεωρούν μάλιστα και επιτυχία.


Συναδέλφοισες –οι:

Ο βρώμικος πόλεμος, για την απαξίωση και διάλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης του Ελληνικού λαού συνεχίζετε.

Η έλλειψη προσωπικού, έχει πάρει πλέον εγκληματικές διαστάσεις και αυτή είναι μία από τις βασικές αιτίες, για την εκδήλωση σε καθημερινή βάση των δεκάδων εργατικών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας.

Το 1994 η ΔΕΗ είχε 36.170 εργαζόμενους και σήμερα 17 χρόνια….μετά έχει μόλις 21.415, με τον μέσο όρο ηλικίας των συναδέλφων να είναι 50 χρονών.

Εάν εδώ και τώρα η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, δεν εξαιρέσει την ΔΕΗ από τον νόμο των προσλήψεων την αναλογία πέντε αποχωρήσεις μία πρόσληψη και δεν γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις τότε, ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ Η ΔΕΗ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ εκτός και εάν, η έλλειψη προσωπικού αντιμετωπισθεί με το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΩΝ.

Ήδη η Μελίτη δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμου, η Πτολεμαΐδα I έκλεισε για περιβαντολλογικούς λόγους, νέα ορυχεία δεν ανοίγουν ενώ τα παλιά έχουν χαμηλά ποσοστά λειτουργικότητας, τα ΠΕΚΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ λόγω ελλείψεων γιατρών και χρημάτων, η νέα μονάδα Πτολεμαΐδα V συνεχώς παίρνει αναβολές, ενώ για την Μελίτη II ούτε λόγος.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να αντιμετωπισθεί η έλλειψη προσωπικού.

Να τα κλείσουμε όλα!!!!!!!

Συναδέλφοισες – οι:

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι!!!

Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 αποφάσισε ομόφωνα, να συγκαλέσει σε κοινή σύσκεψη το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 10:30 στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού, τους εργαζόμενους και τους πολίτες για να καταθέσουν τις απόψεις τους για την διαμόρφωση ενός ενιαίου διεκδικητικού πλαισίου για την περιοχή και την ΔΕΗ.

Συναδέλφοισες – οι:

Ενόψει της επισκέψεως της Υπουργού κ. Μπιρμίλη και σε μία περίοδο που συντελούνται μεγάλες αλλαγές στην Ηλεκτρική Ενέργεια, η διαμόρφωση ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, θα αποτελεί την βάση του διαλόγου με κάθε παράγοντα της πολιτείας και της ΔΕΗ.

Το Σωματείο Η « ΕΝΩΣΗ » πρωταγωνιστής πάντα στην ανάδειξη των προβλημάτων της επιχείρησης και όλων των εργαζομένων σε αυτή, προασπιστής των συμφερόντων της κοινωνίας, που έχει σχέση με την δραστηριότητα της ΔΕΗ στην περιοχή καλεί όλους σε δυναμική απάντηση στην κ. Μπιρμπίλι και στην κυβέρνηση.

Η διαχείριση των προσλήψεων με μικρές απαιτήσεις, εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της κυβέρνησης.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρέπει να κατηγορηθεί για συνδιαχείριση!!!!!

Δεν θα πρέπει να μένει μόνο στα λόγια, στις φωτογραφίες, στις συνεντεύξεις και στα πανό.

Στον δρόμο, στα συλλαλητήρια και με απεργίες δίνονται οι αγώνες.

ΕΜΕΙΣ ΕΤΣΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: