DEH

DEH

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αποκρατικοποιείτε τελικα η ΔΕΗ


Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τέθηκε επί τάπητος στη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Η κυβέρνηση απηύθυνε προσκλητήριο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές μέσω ενός προγράμματος μετοχοποιήσεων, αποκρατικοποιήσεων, συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Στόχος δεν είναι να πουλήσουμε κοψοχρονιά τόνισε ο Γ.Παπακωνσταντινου.
Στην ΔΕΗ (το Δημόσιο κατέχει το 51%) θα διατηρηθεί η πλειοψηφία του Δημοσίου στο ΔΕΣΜΗΕ, θα γίνουν θεσμικές παρεμβάσεις για το άνοιγμα της χονδρικής και λιανικής αγοράς ενέργειας και θα υλοποιηθεί το 3ο ενεργειακό πακέτο. το Δημόσιο θα δημιουργήσει μια εταιρεία συμμετοχών με ένα «καλάθι» πλειοψηφικών ή μη συμμετοχών του, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα έσοδα από το Χρηματιστήριο με την είσοδο στο ΧΑ. Στο «καλάθι» αυτό μπορούν να μπουν και οι συμμετοχές του Δημοσίου στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ.

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν λέει ότι θα διατηρηθεί η πλειοψηφία στον ΔΕΣΜΗΕ; Η παραγωγή και η διανομή σε τι ποσοστό θα διατηρηθεί; Πάλι ψέματα μας είπαν Μπιρμπίλη και Ζερβός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: