DEH

DEH

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η απόδειξη με τα ΄΄ΨΕΥΔΗ¨΄ Λοβέρδου Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικο. Εμείς προτείνουμε τα μέτρα και όχι η ΤΡΟΙΚΑ

EΥΡΩ [80 000 000 000]


ΣYΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
μεταξύ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ:
και του KfW,
που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση
και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον
της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ως Δανειστών
και ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ως Δανειολήπτη
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ως Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη
8 ΜΑΪΟΥ 2010

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

24. Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος η οποία θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2010. Για την προετοιμασία αυτής της μεταρρύθμισης, οι αρχές θα συμβουλευτούν ειδικούς από την Ε.Ε./ΔΝΤ/ΕΚΤ και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή θα ετοιμάσει μια έκθεση στην οποία θα αξιολογείται κατά πόσο οι παράμετροι του νέου συστήματος ενισχύουν σημαντικά την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία. Το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο αναλογιστικά-ισορροπημένο σύστημα θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2010.

25. Προσδοκώμενα αποτελέσματα της Μεταρρύθμισης του Συνταξιοδοτικού Συστήματος. Η μεταρρύθμιση θα:
- Συγχωνεύσει τα υφιστάμενα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία ταμεία μέχρι το 2018.
- Εισάγει ένα νέο σύστημα το οποίο θα ενισχύσει τη σύνδεση των εισφορών με τα επιδόματα, με ενιαίους κανόνες που θα εφαρμόζονται κατ’ αναλογία (ως το σύνολο των κεκτημένων δικαιωμάτων σύμφωνα με το παλιό σύστημα και των επιδομάτων που απορρέουν σύμφωνα με το νέο σύστημα) για όλους τους νυν και τους μελλοντικούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι που θα συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά θα πάρουν επιδόματα σύμφωνα με αυτό το σύστημα.
- Εισάγει ένα ενοποιημένο, θεσπισμένο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, μέχρι το 2015,
συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν ασφαλιστεί προ του 1993 και των γυναικών που εργάζονται στον δημόσιο τομέα. Μετά το 2020, η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξάνεται σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής.
- Περιορίσει την πρόωρη συνταξιοδότηση στα 60 μέχρι το 2011, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν σφαλιστεί προ του 1993, εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, και όσους έχουν 35 και πάνω έτη εισφορών.
- Προσαρμόσει αυτόματα τα επιδόματα σύμφωνα με τις μεταβολές του δείκτη τιμών καταναλωτή, αρχής γενομένης από το 2014 (τα επιδόματα θα είναι «παγωμένα» την περίοδο 2010-2013). • Περιλαμβάνει μια εγγυημένη σύνταξη για όλους τους πολίτες πάνω από την κανονική ηλικία συνταξιοδότησης ώστε να παρέχεται ένα σημαντικό δίχτυ προστασίας, συμβατό με τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών• • Επεκτείνει τα έτη σύμφωνα με τα οποία υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές από τα καλύτερα 5 της τελευταίας δεκαετίας στο σύνολο του εργασιακού βίου. - Αναθεωρήσει τις προϋποθέσεις για τις συντάξεις αναπηρίας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011 και θα εισάγει αυστηρότερους όρους μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, συμπεριλαμβανομένων και περιοδικών επανελέγχων όσων λαμβάνουν συντάξεις αναπηρίας. 

Εν.Εργ.ΔΕΗ: Όποιος θέλει όλη την Δανειακή σύμβααση που υπογράψαμε εδώ
www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/nomothesia/nomosxedia/Documents/sn_kyrwtikoimf_2010_06_04_B.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: