DEH

DEH

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Παπαγεωργίου (πρώην υφ. ΠΕΚΑ): Ντόμινο στους υπόλοιπους της αγοράς το πρόβλημα της ΔΕΗ

Παπαγεωργίου (πρώην υφ. ΠΕΚΑ): Ντόμινο στους υπόλοιπους της αγοράς το πρόβλημα της ΔΕΗ
Ο κ. Παπαγεωργίου προέβλεψε, ότι δεν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά των μονάδων της ΔΕΗ.
Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Μάκης Παπαγεωργίου μιλώντας σήμερα (19/5) σε συνέδριο για την ενέργεια.
Όπως είπε, η αδυναμία ρευστότητας της ΔΕΗ επικρέμεται ως «δαμόκλειος σπάθη» για την επιχείρηση και συμπλήρωσε ότι «τα πολιτικά λάθη της τελευταίας διετίας στέρησαν από τη ΔΕΗ πρόσθετες γραμμές χρηματοδότησης».
Ο πρώην υφυπουργός υποστήριξε μάλιστα, ότι «το πρόβλημα της ΔΕΗ μεταβιβάζεται σαν ντόμινο στους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς».
Σύμφωνα με τον ίδιο το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΔΕΗ, το οποίο χαρακτήρισε «ανερμάτιστο», δεν πρόκειται να πετύχει, διότι όπως επεσήμανε «δεν απαντά στην ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης της επιχείρησης».
«Η πώληση μονάδων οδηγεί σε συρρίκνωση της ΔΕΗ» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «το ίδιο συμβαίνει και με την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι ένα δαιδαλώδες σχήμα αμφίβολης σκοπιμότητας, που τελικώς οδηγεί στην κρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» και συμπλήρωσε ότι «όλα αυτά οδηγούν με βίαιο και άναρχο τρόπο στη συρρίκνωση της ΔΕΗ».
Ο κ. Παπαγεωργίου προέβλεψε, ότι δεν θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον για την αγορά των μονάδων της ΔΕΗ, διότι όπως είπε «δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ζητήματα όπως η προμήθεια των εργοστασίων, το μίγμα των πελατών κλπ».
«Πρέπει να θωρακίσουμε τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ» τόνισε ο πρώην υφυπουργός ΠΕΚΑ και συμπλήρωσε ότι «η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει».
Καταλήγοντας είπε ότι «εύχομαι οι ερασιτεχνισμοί να μην μας φέρουν ενώπιον σκληρών διλημμάτων, που αφορούν τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ» και πρόσθεσε ότι «αν ακολουθήσουμε την ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με τον τοίχο, θα βγουν όλοι ζημιωμένοι, ΔΕΗ, εργαζόμενοι, ανταγωνιστές, οικονομία».


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: