DEH

DEH

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Στην Πτολεμαΐδα Σταθάκης – Παναγιωτάκης την ερχόμενη Δευτέρα – Θα μιλήσουν στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

 
Στην Πτολεμαΐδα θα βρεθούν τη Δευτέρα 29 Μαΐου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ, Μανώλης Παναγιωτάκης, οι οποίοι θα παραστούν στην έναρξη των εργασιών του 38ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που ξεκινά στις 4 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ”, και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες.
Αυτή τη διαβεβαίωση έχει τουλάχιστον ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, καθώς οι δύο άνδρες αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ  να παραστούν και να μιλήσουν στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ.
Η έλευση του Υπουργού Ενέργειας και του προέδρου της ΔΕΗ αναμένεται με ενδιαφέρον στην περιοχή μας, στην οποία σιγοβράζει η αγανάκτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση για το εργασιακό τους μέλλον λόγω της επικείμενης πώλησης του 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ, όπως προκύπτει από την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής με τα «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση της ΔΕΗ ΑΕ στο λιγνίτη», που δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου στο ΦΕΚ  (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) αρ. φύλλου 72 και προβλέπει  ότι η «αποεπένδυση» της επιχείρησης – όπως βαφτίστηκε η πώληση- θα αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ Α.Ε., στην οποία σημειωτέον θα συμπεριλαμβάνονται και τα σχετιζόμενα λιγνιτικά αποθέματα.
Αν και μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση για το πρόγραμμα της επίσκεψης του ΥΠΕΝ και του προέδρου της ΔΕΗ στην περιοχή, δεν αποκλείεται οι δύο άνδρες να έχουν και κάποια συνάντηση με δημάρχους ενεργειακών δήμων της Δυτικής Μακεδονίας. Τουλάχιστον ο πρόεδρος της ΔΕΗ συνηθίζει να έχει συνάντηση με θεσμικούς παράγοντες κάθε φορά που επισκέπτεται το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ πρόκειται να δώσουν επίσης και να πραγματοποιήσουν ομιλίες κατά την έναρξη των εργασιών το απόγευμα της Δευτέρας και οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και του ΑΔΜΗΕ ΑΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

http://e-ptolemeos.gr/stin-ptolema%CE%90da-stathakis-panagiotakis-tin-erchomeni-deftera-tha-milisoun-sto-sinedrio-tis-genop-dei/

Δεν υπάρχουν σχόλια: