DEH

DEH

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Τι θέλει να κάνει η ΔΕΗ με την General Electric - Η δημιουργία κοινής εταιρείας και οι προσλήψεις νέων μηχανικών

 
Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας μαζί με τη General Electric στην οποία θα μεταφερθεί όλο το τεχνικό προσωπικό συντήρησης των μονάδων της ΔΕΗ αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Μ. Παναγιωτάκης. 
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τη μορφή και τη σύνθεση της εταιρείας, στην οποία θα απασχοληθούν μηχανικοί και τεχνίτες που σήμερα συντηρούν κυρίως αεριοστρόβιλους και γεννήτριες της
εταιρείας. 
Στόχος είναι η  νέα θυγατρική της ΔΕΗ, να παρέχει υπηρεσία σε όλες τις μονάδες της επιχείρησης, σε συνεργασία με τη General Electric. 
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ μάλιστα αναφέρθηκε σε ανάγκη νέων προσλήψεων για μηχανικούς και τεχνίτες όλων των επιπέδων καθώς το απασχολούμενο προσωπικό της ΔΕΗ σήμερα μπορεί να είναι έμπειρο ωστόσο είναι μεγάλης ηλικίας. Πρέπει να μπει νέο αίμα, ανέφερε ο κ. Παναγιωτάκης, εκτιμώντας μάλιστα ότι υπό τον έλεγχο του Υπερταμείου θα πάψουν να υπάρχουν δεσμεύεις και με την έγκριση που θα δίνεται θα μπορεί γρήγορα μέσα σε διάστημα 3 μηνών να έχει η ΔΕΗ το νέο προσωπικό. 
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, το παλιό προσωπικό των μηχανικών και τεχνιτών θα παραμείνει στη νέα εταιρεία για διάστημα 2 έως 3 ετών, όσο δηλαδή χρειάζεται προκειμένου να μαθητεύσουν οι νέοι και να μάθουν το αντικείμενο.
Έχει ενδιαφέρον τέλος η παρατήρηση του προέδρου της ΔΕΗ, ότι αυτή τη στιγμή στη ΔΕΗ ΑΕ απασχολούνται 10600 εργαζόμενοι και επομένως υπάρχει ανάγκη για ανανέωση και αναδιάταξη του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων η εταιρεία θα χάσει το 40% της αγοράς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: