DEH

DEH

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΔΕΗ: Παράταση ημερομηνίας λήξης ανακυκλούμενου ομολόγου 50 εκ. ευρώ

Την παράταση της ημερομηνίας λήξης ανακυκλούμενου ομολόγου 50 εκατ. ευρώ αποφάσισε η ΔΕΗ, στα πλαίσια της ενεργού διαχείρισης του δανειακού της χαρτοφυλακίου.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε της παράτασης της ημερομηνίας λήξης της α΄ σειράς του δανείου, με τη μορφή Κοινής Ομολογιακής Έκδοσης Ανακυκλούμενης Πίστωσης (Revolving Credit Facility-RCF), ποσού 50 εκατ. ευρώ και ομολογιούχους την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (με ποσοστό 95%) και την NBG BANK MALTA LTD (με ποσοστό 5%), κατά ένα χρόνο. 
Όπως πρόσφατα έχει ανακοινώσει, η ΔΕΗ βρίσκεται επίσης σε πολύ προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές τράπεζες για την αναχρηματοδόση δανείων ύψους 1,3 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν τον Απρίλιο του 2019.
Εξάλλου, στα πλαίσια της διαχείρισης του δανειακού της χαρτοφυλακίου, η ΔΕΗ στις 23 Φεβρουαρίου προέβη στην προπληρωμή ποσού 150 εκατ. ευρώ από το διεθνές ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, λήξεως 1.05.2019, με αντίστοιχη μείωση του δανεισμού της και εξοικονόμηση ποσού 8 εκατ. ευρώ από τόκους.
Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια έχει δημοσιοποιήσει, από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και το τέλος του φετινού Φεβρουαρίου, η ΔΕΗ έχει προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή δανείων προς τις ελληνικές τράπεζες ύψους 25 εκατ. ευρώ και αναχρηματοδότηση δανείου 50 εκατ. ευρώ με ελληνική τράπεζα, μειώνοντας αντίστοιχα τα χρεολύσια του 2018.
Από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη του Φεβρουαρίου, η ΔΕΗ έχει καταβάλει χρεολύσια ύψους 37 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει ανακοινώσει ότι τα υπόλοιπα χρεολύσια του 2018 θα καταβληθούν κανονικά από τις χρηματοροές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: