DEH

DEH

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία της ΕΒΙΚΕΝ


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας),   Κωνσταντίνο Κουκλέλη και μέλη της διοίκησης της Ένωσης. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ,  Μιχάλης Βερροιόπουλος και ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος.




Τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της ΕΒΙΚΕΝ σχετίζονται με τους συντελεστές διαμόρφωσης του συνολικού βιομηχανικού ενεργειακού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκαν προτάσεις και απόψεις για τον υπολογισμό των ρυθμιζόμενων χρεώσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της βιομηχανίας, την επίσπευση υλοποίησης του μέτρου της διακοψιμότητας, την φορολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας, τα κόστη περί του φυσικού αερίου.



Ο Υπουργός ΠΕΝ, επεσήμανε στους εκπροσώπους της βιομηχανίας ότι τα ζητήματα που έθεσαν θα εξεταστούν με προσοχή, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις συμβατές  με τις ανάγκες της παραγωγικής δραστηριότητας, τις προωθούμενες αλλαγές στην ενεργειακή αγορά  και τις απαιτήσεις  του συνολικού κυβερνητικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: