DEH

DEH

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«Πράσινο φως» από το ΔΣ της ΔΕΗ στην εξαγορά της σκοπιανής EDS – Στην ατζέντα και ο φετινός προϋπολογισμός



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η γνωστοποίηση του προϋπολογισμού για το 2018, καθώς θα δώσει το στίγμα της μείωσης του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης

Την εξαγορά της εταιρίας EDS στα Σκόπια, κίνηση που είχε προαναγγείλει η ΔΕΗ στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα 6 Φεβρουαρίου το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. 

Στην ίδια συνεδρίαση θεωρείται πολύ πιθανό να τεθεί προς έγκριση και ο προϋπολογισμός του 2018 που αναμένεται με ενδιαφέρον σε ότι αφορά το πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες έχει επεξεργαστεί η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τις υποδείξεις της Mackenzie.
Σε ότι αφορά στην εξαγορά της EDS, εταιρίας που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, θα αποτελέσει την πρώτη πετυχημένη προσπάθεια της ΔΕΗ για επέκταση των εργασιών της στην αγορά των Βαλκανίων.
Μια «έξοδο» που έχει επιχειρήσει πολλές φορές στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Παρουσία σε επτά χώρες 

Η EDS, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο.
Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.
Είναι βασικός συμμετέχων στο απελευθερωμένο κομμάτι της Ηλεκτρικής Αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει σήμερα ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 320 MW ή το 40% των εταιρειών, με περισσότερους από 50 υπαλλήλους. 
Η EDS είναι προετοιμασμένη να αναπτυχθεί δυναμικά μέσα από τη σταδιακή απελευθέρωση της τοπικής Ηλεκτρικής Αγοράς.
Η EDS αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας όπου ήδη έχει ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της.

www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: