DEH

DEH

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Μ.Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει – Διεθνοποίηση σε Βαλκάνια και Ιταλία – Επενδύσεις σε ΑΠΕ

Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΕΗ,  Μανώλης Παναγιωτάκης,  από το βήμα της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ  σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Αυτό που άλλοι βλέπουνε σαν ξεπούλημα της ΔΕΗ, την αποεπένδυση που συνεπάγεται των πώληση του 40% λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων “εμείς στη ΔΕΗ το βλέπουμε σαν πρόκληση και ευκαιρία. Η ΔΕΗ από τεχνική εταιρεία, γίνεται ΔΕΗ-επιχείρηση” σημείωσε, προσθέτοντας μάλιστα ότι “και το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να μάθει να ζει με τη ΔΕΗ-επιχείρηση”.
Αναφερόμενος, δε, στον σοβαρότατο μετασχηματισμό, που πρέπει να κάνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η ΔΕΗ, σημείωσε ότι η εταιρεία “πράγματι διέρχεται την πιο κρίσιμη φάση της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, όχι γιατί θα μας κάνουν ενέσεις, αλλά γιατί η εταιρεία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της”.
“Στόχος μας είναι να γίνουμε μία περιφερειακή δύναμη, μειώνοντας αναπόφευκτα την παρουσία μας στην Ελλάδα, αλλά αυξάνοντάς την εκτός συνόρων, με τη διεθνοποίησή μας” πρόσθεσε και προσδιόρισε ως χώρο δυνητικής περιφερειακής ανάπτυξης της εταιρείας τα Βαλκάνια και την Ιταλία. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου μετασχηματισμού, η ΔEH – τόνισε ο πρόεδρός της – θα επενδύσει στις ΑΠΕ, με στόχο στα επόμενα 5-6 χρόνια να έχει στην ιδιοκτησία της πάνω από 2 GWatt εγκατεστημένη ισχύ σε μονάδες ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: