DEH

DEH

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Λάθος του συστήματος «πετάει» δικαιούχους εκτός του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου - Απαραίτητη η εκ νέου υποβολή των αιτήσεών τους

Λάθος του συστήματος «πετάει» δικαιούχους εκτός του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου - Απαραίτητη η εκ νέου υποβολή των αιτήσεών τους
Το κριτήριο της κινητής περιουσίας συνυπολογίζονταν λανθασμένα στα στοιχεία όσων υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΚΟΤ Β, λαμβάνοντας έτσι απορριπτική απάντηση
Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από λάθος βρέθηκαν οι καταναλωτές που υπέβαλαν αίτηση για το ΚΟΤ- Β (δικαιούχοι του περσινού Κοινωνικού  Μερίσματος) έως την περασμένη Τρίτη (20/2) το απόγευμα και το νοικοκυριό τους κατέχει κινητή περιουσία (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) με αξία που υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ.
Ο λόγος είναι πως, αν και το συγκεκριμένο κριτήριο αφορά τους δικαιούχους του ΚΟΤ-Α, εκ παραδρομής εμφανιζόταν και στις υποβολές αιτήσεων για τη δεύτερη κατηγορία του Κοινωνικού Τιμολογίου. Επομένως, η πλατφόρμα απέρριπτε όσες αιτήσεις γίνονταν για το ΚΟΤ-Β, από πολίτες που έχουν στην κατοχή του Ι.Χ. και δίκυκλα με αξία που ξεπερνά το παραπάνω ποσό.
Η σχετική διόρθωση έχει γίνει από το απόγευμα της Τρίτης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης από την πλατφόρμα όσων αιτήσεων δεν εγκρίθηκαν για τον συγκεκριμένο λόγο.
Επομένως, όσοι καταναλωτές απορρίφθηκαν εξαιτίας του συγκεκριμένου κριτηρίου, θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου αίτηση.

Συναίνεση όσων «φιλοξενούνται»

Υπενθυμίζεται πως για την κατηγορία ΚΟΤ-Β διενεργείται εκ νέου έλεγχος των κριτηρίων ένταξης, ακόμη κι αν η αίτηση προέρχεται από δικαιούχο του Κοινωνικού Μερίσματος.
Επίσης, κατά την επεξεργασία της αίτησης, ζητείται η συναίνεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους TAXISnet, για αναζήτηση των στοιχείων που δηλώνονται από τους αρμόδιους φορείς.
Από την άλλη πλευρά, για την ένταξη στο ΚΟΤ Α απαιτείται να υπάρχει εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) που να έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο.
Για αυτούς που έχουν εγκριθεί προ διμήνου απαιτείται επικαιροποίηση της αίτησης τους στο ΚΕΑ, κάτι που μπορεί ωστόσο να γίνει ηλεκτρονικά.
Έως την Τρίτη το απόγευμα, είχαν κατατεθεί 104.934 αιτήσεις για το ΚΟΤ-Β, από τις οποίες είχαν εγκριθεί οι 46.000 (44%).
Για την πρώτη κατηγορία του Κοινωνικού Τιμολογίου, οι υποβληθείσες αιτήσεις ανήλθαν στις 30.054, από τις οποίες είχαν εγκριθεί οι 19.827 (66%).


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: