DEH

DEH

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εντός 20 ημερών ο νόμος για την πώληση της ΔΕΗ

Εντός 20 ημερών ο νόμος για την πώληση της ΔΕΗ - Κεντρική Εικόνα/VideoΠένη Χαλάτση
Τα εναλλακτικά σχέδια της ελληνικής πλευράς για τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις και η εξέλιξη της αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους των θεσμών το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αθήνα.
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ποσοστών από ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «συζητήσαμε και τα εναλλακτικά σενάρια, έχουμε αρκετό χρόνο για διαπραγματεύσεις».
Αναφορικά με τη ΔΕΠΑ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία, οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη» και ότι «τέλη Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς του μεριδίου της Shell».
«Ολοκληρώνεται ο νόμος για την πώληση της ΔΕΗ»
Ο νόμος για την πώληση της ΔΕΗ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο 20ήμερο και όπως ανέφερε ο υπουργός, «έχει γίνει προεργασία, δεν είναι έτοιμος, είναι πολύ τεχνικός, σύνθετος νόμος, καθώς πρέπει να προβλεφθούν θέματα εργασιακά, θέματα απόσχισης κλπ».
Η ΔΕΗ μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ξεχωριστή συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο με κλιμάκια των θεσμών.
«Δεν θα προκύψουν αυξήσεις στις χρεώσεις ΥΚΩ»
«Δεν θα προκύψουν αυξήσεις στα ΥΚΩ, δήλωσε ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για ενδεχόμενες αυξήσεις, λόγω των αλλαγών σε ΥΚΩ και ΚΟΤ.
Ο υπουργός σημείωσε ότι «τα έχουμε υπολογίσει όλα, θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: