DEH

DEH

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Γ. Σταθάκης: Η Μάχη της Ηλεκτρικής είναι κομμάτι της ιστορίας μας

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης μίλησε στην τελετή των εγκαινίων της ιστορικής έκθεσης της ΔΕΗ με θέμα «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης», που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση με σπάνιας ιστορικής αξίας υλικό.
Ο Υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τη ΔΕΗ για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που μέσα από το ιστορικό αρχείο της κρατάει ζωντανή τη φλόγα μιας κρίσιμης περιόδου της ελληνικής ιστορίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Η υπεράσπιση της «Ηλεκτρικής» ενσαρκώνει αυτόν ακριβώς τον αγώνα. Αποτελεί μια σπουδαία, ιστορική, μάχη της Αντίστασης. Όχι μόνο επειδή ήταν νικηφόρα και έσωσε μια υποδομή ζωτικής σημασίας για ολόκληρο το λεκανοπέδιο στην καρδιά της Απελευθέρωσης. Αλλά διότι αναδεικνύει την πλούσια εμπειρία των αγώνων και των κατακτήσεων που κουβαλούν, ως πολύτιμη κληρονομιά, γενιές απλών ανθρώπων.
Η Μάχη της Ηλεκτρικής είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι μια μάχη που δεν πρέπει να ξεχαστεί και η έκθεση αυτή τη ζωντανεύει. Μας αφήνει πλούσια διδάγματα. Πρωτίστως μας γεμίζει με αισιοδοξία για τις μάχες που είναι σε εξέλιξη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, κατά του νεοναζισμού - ακροδεξιού λαϊκισμού που προσπαθεί να σηκώσει ξανά κεφάλι. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πριν τέσσερα χρόνια, δεν αφήνει περιθώριο να ξεχάσουμε, να λησμονήσουμε, να κάνουμε βήμα πίσω. Η προσπάθεια αυτή είναι ζήτημα αξιών. Το οφείλουμε στις νεώτερες γενιές, αλλά και σε όλους και όλες που αφιέρωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία και τη Δικαιοσύνη, στον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: