DEH

DEH

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

«Στήνεται» κοινή επιτροπή που θα τρέξει το ελληνοκινεζικό πρότζεκτ στη Μελίτη


 Η συνεργασία της ΔΕΗ με την κινεζική CMEC προχωρά στο επόμενο στάδιο, σε συνέχεια της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ των δύο εταιριών.
Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της ΔΕΗ σημειώνουν ότι εντός των επομένων ημερών θα διευκρινιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη σύσταση κοινής Επιτροπής η

οποία θα «τρέξει» το έργο.
Οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνουν ότι η CMEC δεσμεύθηκε:
1. Να αξιοποιήσει ελληνικό εργατικό και επιχειρηματικό δυναμικό για την
κατασκευή της νέας Μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη (Φλώρινα) και
2. Να τηρήσει αυστηρά την ελληνική εργατική νομοθεσία καθώς και τους περιβαλλοντικούς κανόνες.
Αλλωστε, η παρουσία της ΔΕΗ αποτελεί εγγύηση για την αξιόπιστη και υπεύθυνη διαχείριση του έργου, υπογραμμίζουν οι ίδιοι κύκλοι.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου, θα υπάρξει πλήρης και στενή συνεργασία και διάλογος με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Αυτό, εξάλλου, καταδεικνύουν η παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ.κ. Θ. Καρυπίδη και Στ. Μπίρου στην τελετή υπογραφής του MoU, καθώς και η πρόσκληση σε άλλους αρμόδιους φορείς.
Υπενθυμίζεται ότι με την κατασκευή αυτής της υπερσύγχρονης Μονάδας, σε συνδυασμό με την απόσυρση άλλων παλαιότερων πολλαπλάσιας ισχύος, αφενός ανανεώνεται ουσιαστικά το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδας, αφετέρου η χώρα θα υπερκαλύψει το 2025 τους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς στόχους για το 2030 στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών CΟ2.
Η προσέγγιση αυτή καθιστά την Ελλάδα πρωτοπόρο στη μείωση των εκπομπών CΟ2 στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, ταυτόχρονα, η λιγνιτική παραγωγή της τάξεως του 35% διασφαλίζει τη χώρα έναντι των διακυμάνσεων των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στη φωτογραφία από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της CMEC και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, διακρίνονται και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Γ. Τσίπρας, ο Αντιπρόεδρος της CMEC κ. Yacshui Fang και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli.

 http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: