DEH

DEH

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Κοζάνης: Ζητάει παραίτηση Αδαμίδη!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ 
- "Να παραιτηθεί ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας για τις ευθύνες που ο ίδιος έχει για την κατάσταση του τόπου"
- Τι είπε για την "αμαρτωλή" ΓΕΝΟΠ και το "συνδικαλιστικό κατεστημένο"

Στην αντεπίθεση περνάει ο δήμαρχος Κοζάνης, μετά τα όσα

είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης,
προχθές, στο πλαίσιο του γενικού συμβουλίου του Σπάρτακου. Ο δήμαρχος απάντησε στα όσα του καταλόγισε ο κ. Ιωαννίδης, ζητώντας την παραίτηση Αδαμίδη, ενώ έκανε λόγο για "αμαρτωλή" ΓΕΝΟΠ, αλλά και απεύθυνε μήνυμα προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Αδαμίδης είχε πει ότι ο δήμαρχος Κοζάνης θέλει να κλείσει τα ορυχεία, κατηγορώντας τον για τη στάση του, ενόψει της μεταλιγνιτικής περιόδου.

"Η μεταλιγνική εποχη για την οποία συζητάμε και κάποιοι αρνούνται να την καταλάβουν, είναι μια κατάσταση που έχει έρθει, αντικειμενικά. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν εξαρτάται από εμένα ή από τον κάθε δήμαρχο και τοπικό παράγοντα. Η ΔΕΗ είναι κτήμα του λαού, πρέπει να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις γύρω της . Δυστυχώς ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Αδαμίδης με τη στάση του και τη συμπεριφορά του, δεν λειτουργεί προς όφελος της ΔΕΗ, δημιουργεί εσωστρέφεια και βάζει την κοινωνία απέναντι στην επιχείρηση . Είναι καίριες οι ευθύνες του προεδρου της ΓΕΝΟΠ , μιλάμε για μια από τις πιο αμαρτωλές συνδικαλιστικές παρατάξεις και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν είναι λογικό να επιτίθεται απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι εύκολοι οι χαρακτηρισμοί, αλλά η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι δύσκολη. Καλώ τον κ. Αδαμίδη να παραιτηθεί ως ένδειξη ελάχιστης ευθιξίας για τις ευθύνες  που ο ίδιος έχει για την κατάσταση του τόπου.
"Συνδικαλιστικό κατεστημένο"
Τέλος απηύθυνε μήνυμα προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης, λέγοντας πως μπορεί να στοχοποιείται για διάφορα αλλά ,όπως είπε "ότι έχω να πω, το λέω ανοιχτά, δημόσια , ειλικρινά και κοιτώντας τους στα μάτια . Σε κάθε περίπτωση, άλλοι έιναι8αυτοί που θα πρέπει να απολογηθούν για το τι έχει συμβεί στην περιοχή τα τελευταία 30 χρόνια. Οι εποχές που η τοπική αυτοδιοίκηση ετεροπροσδιοριζόταν με βάση του τι ήθελε το συνδικαλιστικό κατεστημένο, πέρασαν. Εμείς κοιτάμε το συμφέρον των κατοίκων".

δείτε όλη τη δήλωση του δημάρχου Κοζάνης στο VIDEO του Πρωινού Λόγου:

Β.Σ.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση - απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη
Για μια ακόμα φορά και μάλιστα με φαιδρό τρόπο, επιδιώκεται να στοχοποιηθώ, από εκείνους που έχουν τις κυρίαρχες ευθύνες για το αδιέξοδο που ζει η περιοχή.

Όλοι γνωρίζουν τις απόψεις μου οι οποίες είναι δημόσια διατυπωμένες εδώ και πολλά χρόνια και τις κατά καιρούς επιθέσεις που έχω δεχθεί. Οι χαρακτηρισμοί και οι δηλώσεις είναι εύκολες αλλά η δύσκολη πραγματικότητα υφίσταται.
Μια κατάσταση που δεν προκαλείται ούτε επιταχύνεται από το Δήμαρχο Κοζάνης. Μια παγκόσμια πραγματικότητα, που κάποιοι με την άρνηση τους να την αποδεχτούν έφεραν την περιοχή στο σήμερα χωρίς καμιά προετοιμασία.
Η Δ.Ε.Η. για να την αντιμετωπίσει πρέπει να συσπειρώσει τις δυνάμεις της έτσι ώστε να προσπαθήσει να μετριάσει τις επιπτώσεις των παραγόντων που οδηγούν αναπόφευκτα στη μεταλιγνιτική περίοδο .
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει ότι μπορεί για να επιταχύνει το τέλος του λιγνίτη και των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στην περιοχή. Με τις συνεχείς επιθέσεις του εναντίον της Διοίκησης της ΔΕΗ έχει καταφέρει να καταστήσει το πρόβλημα εσωτερικό πρόβλημα στην εταιρία . Ταυτόχρονα, με τις άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις του έχει καταφέρει επί των ημερών του όλη η κοινωνία να στρέφεται εναντίον των εργαζομένων της Δ.Ε.Η. .
Ξεχνάει ο κύριος Αδαμίδης ότι είναι πρόεδρος της πιο αμαρτωλής ίσως συνδικαλιστικής ομοσπονδίας. Δεν διστάζει να ζητάει συνεχώς την παραίτηση της διοίκησης της ΔΕΗ διότι προφανώς έπαψε να συνδιοικεί όπως οι προκάτοχοί του .
Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί είναι ο κ. Αδαμίδης διότι με τις λάθος επιλογές του οδηγεί την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της περιοχής σε απομόνωση, εσωστρέφεια και αναπόφευκτα σε περιπέτειες. Και επειδή το αντιλαμβάνεται προσπαθεί με επιθέσεις είτε προς τη διοίκηση της ΔΕΗ είτε προς τους Δήμους της περιοχής να μεταθέσει τις ευθύνες του .
Ο Δήμος Κοζάνης προσπαθεί να προετοιμάσει την περιοχή για αυτό που αναπόφευκτα θα συμβεί και για το οποίο τεράστιες ευθύνες έχει και ο κ. Αδαμίδης.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα πρέπει να ξέρουν πως ότι έχω να πω το λέω δημόσια, ανοιχτά και ειλικρινά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας, χωρίς διαχωρισμούς και κατηγοριοποιήσεις. Οι εποχές, που η τοπική αυτοδιοίκηση ετεροπροσδιοριζόταν με βάση τις απαιτήσεις του συνδικαλιστικού κατεστημένου έλαβε τέλος.
Καλώ για μια ακόμη φορά τον κ. Αδαμίδη να προσκομίσει τα στοιχεία, που διαθέτει, σε διαφορετική περίπτωση να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Λευτέρης Ιωαννίδης
Δήμαρχος Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: