DEH

DEH

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σκουρλέτης: Καμία Σκέψη για Πώληση Παλαιών Μονάδων της ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκουρλέτης

Δεν υπάρχει σκέψη για πώληση παλαιών μονάδων της ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ τόνισε ότι το χθεσινό Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ της Επιχείρησης και της κινεζικής CMEC για για την κατασκευή της μονάδας «Μελίτη ΙΙ», στη Φλώρινα, δεν οδηγεί σε μία «Μικρή ΔΕΗ».

Όπως εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Ρ/Σ Real FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου λίγες
ώρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας ΔΕΗ – CMEC, η Επιχείρηση θα συμμετάσχει στην κοινοπραξία μειοψηφικά, αλλά χωρίς να συρρικνωθεί και χωρίς να απολέσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΔΕΣΦΑ, ο Υπουργός ΠΕΝ τόνισε ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε τους όρους του διαγωνισμού, που είχαν διατυπωθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αν και έχει «δεύτερες σκέψεις». Ωστόσο, επανέλαβε ότι η νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή για τις τιμές χρήσης του δικτύου φυσικού αερίου έγινε έτσι ώστε αυτή να δημιουργηθούν οι όροι και η ΡΑΕ που είναι ανεξάρτητη Αρχή, να εξορθολογήσει τον σχετικό κανονισμό. Επίσης, τόνισε ότι, παρά την παρέμβαση της Κομισιόν, μετά από την οποία το μέγιστο ποσοστό που μπορεί να εκχωρηθεί στη SOCAR είναι 49%, το συμφωνηθέν αντίτιμο 400 εκατομμυρίων δεν αλλάζει.

Σχετικά με την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο διαγωνισμός προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Επίσης έκανε λόγο για «επαΐοντες του ΤΑΙΠΕΔ», ενώ διατύπωσε και περαιτέρω αιχμές: «με ενοχλούν ορισμένα πράγματα, να σας πω την αλήθεια, όταν λέγονται. Αλλά από εκεί κι έπειτα, προφανώς, έχω κάποιες συγκεκριμένες απόψεις, περίπου τις παρουσιάσαμε και πριν από λίγο, σε σχέση με το παλιό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων. Έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Για την ΔΕΗ, για παράδειγμα, το σχέδιό μας αντίκειται στο παλιό σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: