DEH

DEH

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

«Κλείδωσαν» τα ονόματα για την διοίκηση του Υπερταμείου. Με τον διορισμό διοίκησης στο Ταμείο και την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουν εκπληρωθεί τα 7 από τα 15 προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ.

kleidwsan-ta-onomata-gia-tin-dioikisi-tou-upertameiou
Ένα τηλεφώνημα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Επιτρόπου της Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί το βράδυ της Παρασκευής φαίνεται ότι ξεμπλόκαρε τις διαδικασίες για τον διορισμό της διοίκησης στο νέο υπέρ-Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας. 
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί διαφωνίες τόσο της ελληνικής πλευράς για τον Γάλλο επικεφαλής όσο και των δανειστών για τα πρόσωπα των προτεινόμενων Ελλήνων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη που έχουν επιλεγεί για το 5μελές Συμβούλιο είναι: 
- Ζακ Λε Παπ (Γάλλος), πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, παλιός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
- Ολγα Χαρίτου, τραπεζικό στέλεχος, σύζυγος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου.
- Γιώργος Ταβλάς, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και καθηγητής του πανεπιστημίου του Λέστερ. 
- Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
- Ντέιβιντ Βεγκάρα (Ισπανός), πρώην στέλεχος του ESM, παλαιότερα του ΔΝΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Θαπατέρο. 
Σημειώνεται ότι με βάση το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται αύριο Τρίτη στη Βουλή, στο νέο υπερ-Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας περνούν έξι ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και η ΕΛΒΟ.
Με τον διορισμό διοίκησης στο Ταμείο και την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έχουν εκπληρωθεί τα 7 από τα 15 προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. 


ΠΗΓΗ www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: