DEH

DEH

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ :Για το ζήτημα των αποσπασμένων υπαλλήλων της ΔΕΗ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Π.Ε.Κ.Α. για «υπέρογκες αμοιβές» αποσπασμένων υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Ο κ. Αυγενάκης θα προσέφερε πραγματική υπηρεσία αν ερωτούσε τους αρμόδιους υπουργούς πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΗ.
Επειδή αγνοεί την κατάσταση, θα πρέπει να ενημερώσουμε τον κ. Βουλευτή ότι πριν από 18 χρόνια , δηλαδή το 1994, η ΔΕΗ είχε 36.710 εργαζόμενους. Σήμερα , σχεδόν δυο δεκαετίες μετά με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερο
δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης (υψηλή – μέση – χαμηλή), με εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές έχει 17.310 λιγότερους. Με βάση τα τελευταία στοιχεία , στο τέλος του 2012 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι λιγότεροι από 19.000.
Θα ήταν προτιμότερο λοιπόν να ενδιαφερθεί γιατί η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να μετακινεί προσωπικό ή να το χρησιμοποιεί υπερωριακά (τις περισσότερες φορές μάλιστα παρά τη θέλησή του).
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έκανε κατάληψη στο κτίριο του ΟΑΕΔ για να διαμαρτυρηθούμε για έναν και μόνον λόγο. Για να ζητήσουμε τα χρήματα που δίνει η ΔΕΗ σε υπερωρίες κάθε χρόνο (ξεπερνούν τα 37 εκατ. €) να γίνουν μισθός για τουλάχιστον δυο με τρείς χιλιάδες συνανθρώπους μας. Εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια με επιστολές και διαβήματα ζητάμε να γίνουν προσλήψεις γιατί πέρα από το ζήτημα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών , της ομαλής λειτουργίας των εργοστασίων και των ορυχείων υπάρχουν και ζητήματα ασφάλειας του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.
Τέλος, το ενδιαφέρον του κ. Βουλευτή για το κόστος που προκαλούν στη ΔΕΗ οι αποσπασμένοι υπάλληλοι είναι μάλλον υποκριτικό καθώς ο ίδιος στο πολιτικό του γραφείο έχει αποσπασμένο υπάλληλο της ΔΕΗ (τον οποίον προφανώς και μισθοδοτεί η ΔΕΗ) !

Δεν υπάρχουν σχόλια: