DEH

DEH

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Φωτογραφία για Απάντηση Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με την ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
«Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που αναφέρεται στην ερώτησή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις υπέρογκες αποδοχές αποσπασμένων υπαλλήλων της επιχείρησης, δεν απαντά στα ερωτήματά μου, αλλά σε ένα εντελώς διαφορετικό θέμα που είναι η επάρκεια προσωπικού της επιχείρησης.

Τα δικά μου ερωτήματα, που είναι και ερωτήματα όλων των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, στον οποίο εφαρμόζεται το
ενιαίο μισθολόγιο, είναι εάν ή όχι αποσπασμένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ απολαμβάνουν υπέρογκες αποδοχές σε σχέση με άλλους υπαλλήλους, που εργάζονται υπό τις ίδιες συνθήκες και εάν έχει εξεταστεί από την Διοίκηση της ΔΕΗ, η δυνατότητα άλλων οικονομικότερων λύσεων».

(Επισυνάπτεται η με Α.Π.: 6693/04-02-2013 Κοινοβουλευτική Παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη)

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

κ. Ιωάννη Στουρνάρα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 04-02-2013

ΘΕΜΑ: Αποσπασμένοι υπάλληλοι της ΔΕΗ με υπέρογκες αποδοχές

Μετά από αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έγινε λόγος για αποσπάσεις υπαλλήλων της ΔΕΗ στο Νομό Ηρακλείου με υπέρογκες τελικές αποδοχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι εργαζόμενοι που έχουν αποσπαστεί από την Μεγαλόπολη της Πελοποννήσου σε υπηρεσίες της ΔΕΗ του Ηρακλείου, εκτός από τον μισθό τους, λαμβάνουν κάθε μήνα, επιπλέον αμοιβή για εκτός έδρας, επιπλέον αμοιβή για διαμονή σε ξενοδοχείο του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες κάνουν τυπικά χρήση και 60 ευρώ ημερησίως για διατροφή, πόσο που συνολικά υπερβαίνει τις 4000 ευρώ μηνιαίως.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ, καθ’ ην στιγμή η επιχείρηση παρουσιάζει τεράστιες ζημίες, ως λύση προβαίνει σε αύξηση των τιμολογίων των καταναλωτών προκειμένου να αντισταθμίσει τα οικονομικά μεγέθη. Την ίδια στιγμή όμως που η αντιμετώπιση κάποιων υπαλλήλων φαίνεται να είναι προνομιακή εν συγκρίσει με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του δημοσίου που υπόκεινται σε υποχρεωτική μετακίνηση δίχως να προβλέπεται φυσικά επιπλέον κάλυψη δαπάνης, διαμονής και διατροφής .

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Γνωρίζει η πολιτική ηγεσία για τις εν λόγω αποσπάσεις στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στα Λινοπεράματα;

2. Πόσες είναι συνολικά οι αποσπάσεις που η εταιρεία έχει προβεί και ποια είναι αναλυτικά τα ποσά που λαμβάνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι για διαμονή, διατροφή εκτός έδρας και βασικό μισθό;

3. Έχει εξετάσει το ενδεχόμενο άλλων οικονομικότερων λύσεων η Διοίκηση της ΔΕΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: