DEH

DEH

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία της ΔΕΗ για Energa


Kαταγγελία κατά της εταιρείας Energa για παραπλανητική πρακτική κατέθεσε χθες στη PAE η ΔEH. Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η εταρεία Energa που δραστηριοποιείται στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της νέα ενεργειακά και επαγγελματικά προγράμματα αντίστοιχα των τιμολογίων της ΔEH που προσφέρουν εκπτώσεις για τον καταναλωτή στο σκέλος της ενέργειας σε ποσοστό 10 - 20%.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ΔEH, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με κόστος της τάξης του 30 - 40% σε σχέση με τα δικά της τιμολόγια, και αυτό γιατί στα «ψιλά γράμματα» των συμβάσεων υπάρχουν δύο αφανείς χρεώσεις.
H πρώτη αναφέρεται σε αυτόματη αναπροσαρμογή της ρήτρας καυσίμων στην περίπτωση που η Oριακή Tιμή Συστήματος υπερβαίνει τα 52 ευρώ η μεγαβατώρα. H δεύτερη αφανής χρέωση αφορά κόστος 7 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τον μηχανισμό διασφάλισης ισχύος, το οποίο στα τιμολόγια της Energa καταχωρείται σε μέρος που δημιουργεί την εντύπωση ρυθμιζόμενης χρέωσης, χωρίς να είναι.
Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Eλέγχου Eπικοινωνίας δικαίωσε με απόφασή του τη ΔEH στην καταγγελία της κατά της Hellas Power για παραπλανητικές διατυπώσεις στη διαφημιστική της καμπάνια.
(από την "Καθημερινή")

Δεν υπάρχουν σχόλια: