DEH

DEH

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Λάζαρος Τσικριτζής: Στρέβλωση της αλήθειας και συκοφάντηση των ΑΠΕ η ανακοίνωση του «Σπάρτακου»


Χτες δημοσιεύσατε ένα δελτίο τύπου του «Σπάρτακου», όπου μεταξύ των άλλων κατηγορούνται οι ΑΠΕ ως υπεύθυνες για το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ . Επειδή πιστεύω ότι ενδιαφέρεστε για τη σφαιρική ενημέρωση της κοινής γνώμης, σας στέλνω την ανακοίνωση της Ένωσης Φορέων ΑΠΕ για το τέλος ΑΠΕ, η οποία αποτελεί και μια έμμεση, αποστομωτική απάντηση στους συνδικαλιστές του εν λόγω σωματείου.
Ο «Σπάρτακος» για άλλη μια φορά συκοφαντεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΠΕ, παραποιώντας ή αποσιωπώντας τα δεδομένα που αφορούν τον υπολογισμό του ειδικού τέλους ΑΠΕ.

Για όποιον λοιπόν διαβάζει ΟΛΑ τα στοιχεία και όχι μόνο όσα τον βολεύουν, η αλήθεια είναι σαφής: Ο υπολογισμός του τέλους ΑΠΕ γίνεται με εξόφθαλμες αλχημείες που οδηγούν στην τεχνητή υπερτίμηση του τέλους ΑΠΕ και στην επιδότηση των ρυπογόνων ορυκτών καυσίμων (και του λιγνίτη). Αυτή είναι και η αιτία που «δημιούργησε τη μαύρη τρύπα στο ΔΕΣΜΗΕ» κι όχι οι ΑΠΕ, όπως αρέσκεται να λέει ο «Σπάρτακος». (Λεπτομέρειες στη συνημμένη ανακοίνωση των Φορέων ΑΠΕ).

Η παραπληροφόρηση του κόσμου σχετικά με τις ΑΠΕ συνεχίζεται από όλο το λιγνιτικό λομπυ της ΔΕΗ, το οποίο κλείνει πεισματικά τα αυτιά και τα μάτια του στις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις και στα σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη των κρατών και των κοινωνιών που επένδυσαν στην πράσινη ενέργεια.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι οι ΑΠΕ είναι χωρίς προβλήματα. Όμως η δογματική απαξίωση των ΑΠΕ (κατά το «Σπάρτακο» αποτελούν τη .. «μεγαλύτερη φούσκα του αιώνα»! ), καθώς και ο αφορισμός κάθε πολίτη που υποστηρίζει τις ΑΠΕ ως “πράκτορα”, προκαλούν πλέον μόνο θυμηδία ή πλήξη.

Διαβάστε εδώ τη συνημμένη ανακοίνωση των Φορέων ΑΠΕ
http://www.eletaen.gr/drupal/sites/default/files/20122011.pdf
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: