DEH

DEH

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Άτιτλο: Για τις μισθολογικές μειώσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ

του Πασχάλη Τσολάκη
από την μόνιμη στήλη στο kozan.gr

Πριν λίγο καιρό η στήλη έγραψε για τις δραματικές μειώσεις των εργαζομένων της ΔΕΗ, οι οποίες εκτροχιάζουν επικίνδυνα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τα αποτελέσματα των οποίων θα αρχίσουν να καταγράφονται σε λίγους μήνες.

Ταυτόχρονα έγραψε και για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ και είχε εξηγήσει τους λόγους που γίνονται αυτά τα δύο !(Βασικός λόγος το κέρδος των ανθρώπων που εμπλέκονται με την ενέργεια)

Ο αρμόδιος υπουργός, συντοπίτης μας, ανέφερε ότι οι αυξήσεις των τιμολογίων είναι αναγκαίες γιατί αυξήθηκε το κόστος παραγωγής! Είναι η νέα μαθηματική εξίσωση που διδάχτηκαν όλοι αυτοί που υπηρέτησαν σε μεγάλες τράπεζες, αγορές και θέσεις που εκφράζουν οι μνημονικοί και τροϊκανοί! Οι μισθοί της ΔΕΗ περικόπηκαν περί το 40%, το προσωπικό μειώθηκε και το κόστος αυξήθηκε! Δύο απόλυτα συμπεράσματα συνάγονται. Ή κάτι άλλο (ύποπτο!) συμβαίνει, ή αποδεικνύεται ότι η μισθοί δεν είναι η αιτία του κακού στις επιχειρήσεις ή στο δημόσιο. Αλλού βρίσκεται η ρίζα του κακού. Απλά η κοινωνία και οι εργαζόμενοι τρώνε ως συνήθως το ίδιο παραμύθι.
Τα συνδικάτα, οι προστάτες των εργαζομένων, σιγοντάρουν και συμμετέχουν , ώστε το παραμύθι να επαληθεύεται! Ένα παραμύθι όπου η μάζα θα ζει καλά (δεν θα πεθαίνει της πείνας δηλαδή) και οι έξω από το παραμύθι θα ζούνε βασιλικά! Κι ύστερα τέλος καλό όλα καλά. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες, όπως τις
αποκαλούν οι εξουσιαστές, αλλά μικρό το κακό! Μικρό λοιπόν το κακό όταν ένα κομμάτι ψυχής του ανθρώπου πεθαίνει!

Έτσι αποφαίνεται η κοινωνία στα γκάλοπ! Αυτό είναι το τραγικό και συνάμα τραγελαφικό γεγονός! Προστάτης αυτών των επιλογών των ισχυρών ή ίδια η κοινωνία! Μέσα από τους μηχανισμούς ελέγχου της μάζας, οι εξουσιαστές των κοινωνιών, υλοποιούν τους σχεδιασμούς τους! Οι άνθρωποι πλήθαιναν πολύ πάνω στη γη και οι πόλεμοι δεν είναι πλέον ο πρόσφορος και ανώδυνος , για αυτούς, τρόπος μείωσης του πληθυσμού. Ο οικονομικός πόλεμος είναι αποδοτικότερος και ανώδυνος για αυτούς. Απλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, από ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις.

 Οι θάνατοι θα πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά, από φτώχεια, από κακουχίες, από ψυχολογικές ασθένειες, από έλλειψη φαρμάκων, αφού από τους μη έχοντες, άλλοι δεν θα μπορούν να θεραπεύονται από αρρώστιες. αφού τα φάρμακα θα είναι απαγορευτικά για αυτούς ένεκα οικονομικής ανέχειας, και οι άλλοι θα πεθαίνουν από έλλειψη ιατρικής φροντίδας, χειρουργείων, νοσηλειών γιατί δεν θα μπορούν να πληρώνουν! Βλέπε Αφρική, δεκάδες χρόνια την εκμεταλλεύονται με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η ανάγκη γέννηση την παγκόσμια πρακτική εφαρμογή. Κι αν η οικονομική στειρότητα δεν φέρει τα επιθυμητά , για αυτούς, αποτελέσματα, τότε υπάρχει και γεννητική, βιολογική στειρότητα!. Οι εναλλακτικές πάντα υπάρχουν. Δεν θα μειώνονται μόνο οι οικονομικοί δείκτες της μάζας, θα μειώνεται και το προσδόκιμο ζωής!

Οι έχοντες θα ονομάζονται άνθρωποι και η μάζα θα είναι τα σκουλήκια και στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς απέναντί τους. Θα τα πατάνε, θα τα συνθλίβουν, όπως το σκουλήκι, χωρίς κανένα κίνδυνο αντίστασης πλέον και τιμωρίας!

Άραγε αυτοί οι άνθρωποι, οι εξουσιαστές δηλαδή, που θεωρούν όλους τους άλλους σκουλήκια δεν σκέφτονται αυτό που λένε στοχαστές και ποιητές. Αυτό δηλαδή που είπε κάποτε το σκουλήκι στον άνθρωπο. «λέγε ότι θες και κάνε ότι θες άνθρωπε. Μια μέρα όμως θα συναντηθούμε!»

Αν τα «σκουλήκια» αντί για μνημόνιο στη ζωή τους, είχαν μνημονικό τότε η μοίρα τους θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα δίδανε ραντεβού, με τους «ανθρώπους», για μια συνάντηση, στα μαρμαρένια αλώνια και όχι στο χώμα! Αν κάποτε τα «σκουλήκια ξυπνήσουν, ίσως τότε επαληθευτεί και η φράση του Χριστού. «κι έσονται οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. Ακουν οι εξουσιαστές! Ως πότε πια η μάζα θα πιστεύει τους εξουσιαστές που θέλουν να την πείσουν ότι η τεθλασμένη γραμμή είναι συντομοτέρα της ευθείας. Τελικά αυτή η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν πήρε τίποτα από την Αθηνά την Παλλάδα. Την Θεά της σοφίας και της λογικής!