DEH

DEH

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από έντονες και επίπονες κινητοποιήσεις της Τοπικής Κοινωνίας του Δήμου Μεγαλόπολης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των εργαζομένων άρχισε να κατασκευάζεται η μονάδα Νο5 Μεγαλόπολης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα αυτή κατασκευάζεται στα πλαίσια της αντικατάστασης των δύο ρυπογόνων Ι & ΙΙ που πλέον βρίσκονται εκτός δικτύου.

Με την απόφαση αυτή ΟΛΟΙ πανηγυρίσαμε γιατί θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της ΔΕΗ Α.Ε. προς την
τοπική κοινωνία και έτσι θα συνεχίσει η Μεγαλόπολη να λειτουργεί ως Ενεργειακό κέντρο. Η Μεγαλόπολη προσέφερε τον υπόγειο πλούτο της στην ΔΕΗ και έτσι συνέβαλε στην λύση της ενεργειακής κρίσης που θα είχε δημιουργηθεί στο Νότιο σύστημα της χώρας εάν οι 4 μονάδες δεν είχαν κατασκευαστεί.

Κι ενώ νιώσαμε δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που είχαμε καταβάλει για την ενεργοποίηση του σχεδίου  αντικατάστασης ήρθε  όλα αυτά να τα ανατρέψει η ΠΡΑΣΙΝΗ πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με τις δηλώσεις του ΥΠΕΚΑ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κατ’ επιταγή της ΤΡΟΪΚΑΣ της σύμφωνης γνώμης της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της υποτακτικής διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. παραχωρούνται σε ιδιώτες «επενδυτές» λιγνιτικές μονάδες παραγωγής.

Πρόκειται για τις μονάδες που βρίσκονται στο Αμύνταιο στην Μελίτη και τη Μεγαλόπολη. Θα δοθούν με διαδικασίες απρόβλεπτες και για να δοθεί η δυνατότητα και να προσελκύσουν καλύτερα τα «ΠΙΡΑΝΧΑΣ» θα παραχωρηθούν ως  ΔΩΡΟ μονάδες υδροηλεκτρικής παραγωγής. Έτσι για τα δεδομένα της Μεγαλόπολης ετοιμάζεται να ταξιδέψουν για την αγκαλιά κρατικοδίαιτων ντόπιων και ξένων μια λιγνιτική μονάδα και ΔΩΡΟ έχει επιλεγεί η υδροηλεκτρική μονάδα του ΛΑΔΩΝΑ.

Με την απόφασή τους αυτή ξεπουλάνε τη ΔΕΗ, ξεπουλάνε την περιοχή μας στα συμφέροντα κι είναι η αρχή για να δοθούν όλες οι καμινάδες σε ιδιώτες «επενδυτές» σε βάρος της ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και της ΧΩΡΑΣ μας. Με εντολές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (Ν 4024)και την πιστή εφαρμογή της κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜ-Ι-ΟΥ η υποτακτική Διοίκηση της ΔΕΗ εφαρμόζει το σχέδιο που έχουν φτιάξει αυτοί που θέλουν να υφαρπάξουν την περιουσία της επιχείρησης αντί πινακίου φακής, με χαριστική αγορά των μονάδων παραγωγής.

Προχώρησαν τον μήνα ΝΟΕΜΒΡΙΟ σε δυσβάσταχτες άδικες περικοπές μισθών των εργαζομένων στα λιγνιτικά κέντρα και τις μονάδες γιατί τα ντόπια και ξένα συμφέροντα δεν θέλουν υπαλλήλους με υψηλό κόστος μισθοδοσίας!!!

Ρωτάμε τον Υπουργό κ. ΡΕΠΠΑ,

Τι μπορεί να απαντήσει στους 2000 εργαζόμενους στο Λεκανοπέδιο που τους γνωρίζει προσωπικά και τον έχουν στηρίξει αρκετοί από αυτούς? Τι έχει να απαντήσει για τις άδικες μειώσεις που υπέστησαν με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ?

Τι έχει να πει ο κ. ΡΕΠΠΑΣ και ο κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στους 360 εργαζόμενους του ΑΗΣ-Μ που με την πώληση της μονάδας δεν θα ξέρουν εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται και σε ποιο εργασιακό καθεστώς θα βρεθούν;

Η ΔΑΚΕ –ΔΕΗ Μεγαλόπολης διαφωνεί ΚΑΘΕΤΑ και δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε πώληση μονάδων και θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να το λάβουν ΟΛΟΙ υπόψη τους. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοί μας που προέρχονται από τα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ.

Οι εργαζόμενοι δεν κοροϊδεύονται πλέον, δεν ξεγελιούνται και δεν μπαίνουν στη λογική της τεχνικής κόντρας και στα παιχνίδια διαδοχής εντός της ΠΑΣΚΕ για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων.

Δεν μας απασχολεί ποια ομάδα θα επικρατήσει.

Δε μας απασχολεί ποιος θα είναι ο αρεστός σας.

Μας ενδιαφέρει να επικρατήσουν συνάδελφοι που θα προτάσσουν το ΕΜΕΙΣ κι όχι το ΕΓΩ.

Μας ενδιαφέρει να    βγουν συνάδελφοι που θα προτάσσουν το συμφέρον της ΔΕΗ και των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Άλλωστε το σενάριο της διαδοχής και της αντικατάστασης εντός του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ το έχουμε ξαναζήσει κατά το παρελθόν από ομολογουμένως ΚΑΛΟΥΣ ηθοποιούς. Το δαχτυλίδι θα αλλάξει χέρια εντός ολίγου. Ο χρόνος όμως αυτός θα αποβεί μοιραίος ενάντια στους εργαζόμενους.

Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι της ΠΑΣΚΕ ποιος από σας θα επικρατήσει.

Δεν θα γίνουμε μέρος του προβλήματός σας και γι’ αυτό σας καλούμε να μην σπέρνεται μεταξύ των εργαζομένων ζιζάνια διάσπασης και να προσπαθείτε να χωρίσετε τους συναδέλφους σε ΒΟΡΕΙΟΥΣ και ΝΟΤΙΟΥΣ.

Η ΔΑΚΕ ΔΕΗ Μεγαλόπολης ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζομένους να αντιδράσουν δυναμικά – ενωτικά με βάση τα προβλήματά τους κι όχι με τις προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες αυτών που θέλουν να γίνουν ηγέτες με τα ΜΜΕ και τις εσωτερικές αντιδικίες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζομένους να συγκρίνουν αγώνες και να εκλέγουν αυτούς που τους εκπροσωπούν επάξια και να στηρίξουν αυτούς που τους στηρίζουν.

Ας αναρωτηθούν που ήταν αυτοί που έλεγαν ότι τα μέτρα των πρώτων μειώσεων (Ν 3833) χρειάζονται οικονομικής επεξεργασίας. Που ήταν όλοι αυτοί που δεν στήριξαν τους εργαζόμενους για να μην αντιμετωπίσουν τους «υπουργούς» των δελτίων ειδήσεων των 8.

Που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται όταν ΟΛΟΙ εμείς δεχόμασταν επίθεση από μονάδες των ΜΑΤ γιατί διαμαρτυρόμασταν στον κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ενώ αυτοί εναγκαλίζονταν και κατέθεταν διαπιστευτήρια κομματικής υποταγής εντός του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Που ήταν όταν τον Σεπτέμβριο του 2011 με την παρουσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ανακοίνωσε το μεγαλόπνοο πρόγραμμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θάβοντας τους λιγνίτες της ΧΩΡΑΣ σε ημερίδα στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ.

Αλλά ξεχάσαμε. Τότε κατά δήλωσή τους εντός της αίθουσας ο υπουργός μιας και είναι ντόπιος ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ. Δεν μας είπαν όμως πως και από ποιους θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ από τις εφαρμοζόμενες ανάλγητες και άδικες πολιτικές.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ – ΔΕΗ Μεγαλόπολης πιστή στο καθήκον εφαρμόζοντας την εντολή που μας έχουν δώσει οι εργαζόμενοι συνεχίζοντας τους διαχρονικούς αγώνες των προκατόχων μας ΚΑΛΟΥΝ τους εργαζόμενους : 

Να συμπορευτούμε και συστρατευτούμε όλοι μαζί στον δύσκολο αγώνα ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται την εργασία μας.

Να κλείσουν τα αυτιά τους στις Κασσάνδρες της διάσπασης και να πλαισιώσουν τα σωματεία τους για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε και να οργανώσουμε από κοινού την αντεπίθεσή μας ενάντια σε κάθε μορφή καταδυνάστευσης των εργαζομένων.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το παρελθόν μας δίδαξε  - Το παρόν μας ενώνει  -Το μέλλον μας καλεί.

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ;;;

Για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους , ευχόμαστε σε όλους
τους εργαζόμενους Υγεία, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά !

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: