DEH

DEH

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ



Στις15/12συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» με θέματα: α)διαχείρισημειώσεων μισθών, β) ζητήματα που προκύπτουν στο ορυχείο Αμυνταίου. Όσον αφοράτην άποψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ, που λέει, με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσεστις 3/12, « ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σαφώς καισυμφωνεί με τη λογική ότι όλοι μαζί σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμεθα πρέπει να δώσουμε τον αγώνα, να κάνουμε θυσίες, να καταβάλουμε υπέρμετρηπροσπάθεια». Όμως, δίκαια να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, για να σωθούν οιΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ, οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ κ οι ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ.
Αντιτίθενταισθεναρά στη θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, να μην δεχτούμε να
πληρώσουμεούτε δεκάρα τσακιστή. Δεν δημιούργησετην οικονομική καπιταλιστική κρίση ο μισθός των εργαζόμενων και δεν πρέπει νατην πληρώσει.
Δεν φταίει ολαός που πληρώνει υπέρογκα την kWh και τον καλούν να ξαναπληρώσει τη νέα αντιλαϊκή αύξηση πουεξαγγέλθηκε από 1-1-2012 ως και 19%, για τα ελλείμματα της ΔΕΗ.
Παράλληλα οόμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ συνεχίζει να κερδίζει εκατομμύρια μέσα από το καθεστώς τηςοριακής τιμής και της αλλαγής της άδειας, από «Αυτοπαραγωγός» σε «Συμπαραγωγός».
Την ίδιαστιγμή που καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσoυν την κρίση που δημιούργησε η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου,η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που δουλεύουν στουςεργολάβους, έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στη ΔΕΗ και τους μετόχους της. Αυτόςείναι ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, δηλαδή ΚΕΡΔΗ για το κεφάλαιο και ΦΤΩΧΕΙΑ για το λαό.
Με τη θέσημας, να μην υπάρξει καμία μείωση μισθών,στοχεύουμε:
1.     Να μην περάσει στη συνείδηση της εργατικής τάξης καιτου λαού ότι πρέπει και εμείς να πληρώσουμε για να σωθεί ο καπιταλισμός
2.     Να υπάρξει άμεση οργάνωση και ανάπτυξη αγώνων για νααναχαιτιστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα.
ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ
Η πολιτική τουΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ) δεναντιμετωπίζεται με την κοροϊδία των ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ που μας έλεγαν πριν από έναχρόνο οι παρατάξεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΣΑΔ) και το μοίρασμα της φτώχειας που μας λένεσήμερα, αλλά  με την εργατική τάξηστην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, διεκδικώντας:
§        Να μην πληρώσουν η εργατική τάξη και τ’ άλλαλαϊκά στρώματα την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που τηδημιούργησε.
§        Διαγραφή του χρέους. Το έχουμε πληρώσει και μεδιάφορες μορφές και τρόπους
§        Αποδέσμευση από την ΕΕ
§        Κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, καιΔΕΗ ενταγμένη σε κρατικό φορέα ενέργειας, βασικό μοχλό ανάπτυξης της λαϊκήςοικονομίας του τόπου μας

Όσον αφορά τηνκατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ορυχείο Αμυνταίου, δηλώνουμε πως είμαστεαντίθετοι στο σταμάτημα των εργασιών του ορυχείου. Οι δυσκολίες πρέπει ναξεπεραστούν. Διαφωνούμε πλήρως με τη μετακίνηση των εργαζομένων σε άλλαορυχεία.
Ιδιαίτερα στιςσημερινές συνθήκες θα ήμασταν τουλάχιστον αφελής εάν δεν το συνδέαμε με την πώλησητης μονάδας του ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης και Μεγαλόπολης, όπως και με το καθεστώςτων εφεδρειών, για το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα ακουμπήσει τηΔΕΗ.
Σ’ αυτή τηβάση καλούμε τους εργαζόμενους, μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις και τησυγκρότηση επιτροπών αγώνα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Ομόφωνασυμφωνήσαμε να διατρανώσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στομεγαλειώδη αγώνα που δίνουν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ της Ελευσίνας για λογαριασμό όληςτης εργατικής τάξης της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη μας θαξεδιπλωθεί στους χώρους δουλειάς με συγκεκριμένα μέτρα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να πάρει μέρος στασυλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 20/12, για να διεκδικήσουμεμέτρα προστασίας για τους ανέργους.

ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: