DEH

DEH

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΈΟΥ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

Ο Κώστας Θέος, αντιπρόεδρος της ΔΕΗ, αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης μετά τη λύση της σύμβασης εργασίας με τον Απόστολο Μπαράτση, η οποία -όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ- έγινε κοινή συναινέσει.
Ο κ. Θέος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από τη 1η Ιανουαρίου και θα έχει την εποπτεία των
Γενικών Διευθύνσεων Ορυχείων, Παραγωγής και Εμπορίας.

Ο κ. Θέος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1985) και απέκτησε τους μεταπτυχιακούς τίτλους Diplome d'Etudes Approfondies (D.E.A.) το 1989 από την Ecole Centrale de Paris και την Ecole Nationale des Ponts et Chaussees και τον τίτλο Docteur Ingenieur το 1994 από την Ecole Nationale des Ponts et Chaussees (Παρίσι).
Έχει εργαστεί ως Εμπειρογνώμονας-Σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κοινοτικών προγραμμάτων, ανάπτυξης και επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αρμοδιότητες τα αναπτυξιακά προγράμματα των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ, την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων και τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και Σύμβουλος στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας σε θέματα προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ενωση.

Επίσης, έχει εργαστεί ως αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης επί πέντε χρόνια. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Γραφείο του Πρωθυπουργού την περίοδο 2009-2011. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ των εταιρειών «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», «ΔΕΠΑ Α.Ε.» και «Ελληνικές Εξαγωγές Α.Ε.».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: