DEH

DEH

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. :Ο μεγάλος αγώνας αρχίζει

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Δυστυχώς βλέπουμε ότι η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος προκειμένου να κλείσει τρύπες του δημοσιονομικού ελλείμματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, καταφεύγουν στις γνωστές εύκολες λύσεις της λογικής των περικοπών και των ξεπουλημάτων, με τραγικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στους εργαζόμενους.

Εδώ και πολύ καιρό μας έχουν βάλει σε μια διαδικασία που έχει να κάνει με τον τρόπο διαμελισμού της Επιχείρησης και υποτίθεται ότι όλα θα λειτουργήσουν υπέρ της διαφάνειας, της ανταγωνιστικότητας, της διαχείρισης των δικτύων, της τελικά καθαρής λύσης κατʼ αυτούς.

Η διαδικασία αυτή όμως για τους “επίδοξους” δεν έχει άμεσα οφέλη.

Έτσι λοιπόν ανακάλυψαν την εκχώρηση μέρους λιγνιτικής και υδραυλικής ισχύος σε αυτούς.

“Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις” βρήκαν περισσότερα εφήμερα κέρδη από διαδικασία εκχώρησης εθνικού πλούτου δηλαδή περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος θα έπρεπε να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για τον έλεγχο και την διάθεση των αγαθών, όπως είναι και η ηλεκτρενέργεια, ώστε σʼ αυτή την μεγάλη κρίση να μην διαρρηχτεί ο κοινωνικός ιστός.

Αντ ʼαυτού βλέπουμε ότι συστηματικά, ευκαιριακά και πρόχειρα μπαίνουν όλα σε ένα μεγάλο “blender” οπού μέσα αλέθονται επιβίωση, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, υποχρεώσεις, ασφάλεια, οικογένεια, εργασία δηλαδή όλα εκείνα που συνθέτουν την ύπαρξη ενός κράτους.
Συνάδελφοι για όλα αυτά καλούμαστε όλοι σ έναν αγώνα προάσπισης τους.
Είναι αγώνας ευθύνης για το παρών και το μέλλον.

Η αρχή για εμάς τους εργαζομένους στην ΔΕΗ είναι την Τετάρτη 11-05-2011 με την απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ευθύνη για την τύχη μας ανήκει σε όλους μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΟΖΑΝΗΣ και της ΓΣΕΕ στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: