DEH

DEH

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ψήφισμα για τη ΔΕΗ απο το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης:

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης στις 2/5/2011 και αφού συζήτησε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι αλλά και το σοβαρό πρόβλημα της Δ.Ε.Η αποφάσισε:


1. Να συμμετέχει δυναμικά στην πανεργατική απεργία της 11ης Μαΐου 2011, με συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Κοζάνης στις 11.00 π.μ.
2. Συμμετέχει και συμπαρίσταται, σε όποια μορφή κινητοποιήσεων αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η, ενάντια στην περαιτέρω μετοχοποίηση – αποκρατικοποίηση της Δ.Ε.Η

Η Κυβέρνηση νομοθετεί σκληρές, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές εκποιεί τις δημόσιες
 επιχειρήσεις κατ΄εντολή της Τρόικας των δανειστών και ευρωπαίων μονεταριστών.

Καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία και προοπτική γι αυτή τη χώρα που στενάζει σε ένα αποτυχημένο στενό κορσέ, το μνημόνιο.

Διεκδικούμε:

• την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της Δ.Ε.Η, της Δημόσιας περιουσίας, αλλά και των αδιαπραγμάτευτων κοινωνικών αγαθών. (ενέργεια, δίκτυα, νερό κ.λ.π.) Η Δ.Ε.Η είναι από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει μέσω της μετοχοποίησης στα χέρια αυτών που κερδοσκόπησαν σε βάρος της χώρας. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
• τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης την ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και την επέκταση του χρόνου καταβολής του, την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους.
• Να μπει οριστικό τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκ περιτροπής εργασία, στη μερική απασχόληση, στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
• την διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων

Απαιτούμε:

Την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, το μάζεμα των ανείσπρακτων και βεβαιωμένων χρεών από τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτή είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική κίνηση που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: