DEH

DEH

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ

è    Να αποτρέψουμε τη νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα από νέο μνημόνιο!

è    Να διώξουμε την Τρόικα με τις καταστροφικές της πολιτικές κα όσους την στηρίζουν στο εσωτερικό για να σωθεί ο λαός και η χώρα.

è    Να αποτρέψουμε τη σχεδιαζόμενη διάλυση της Παιδείας και της Υγείας.

è    Να παλέψουμε για πραγματικά δημόσια ΔΕΗ για ρεύμα φθηνό για όλους τους

εργαζόμενους της χώρας και τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα βάρβαρο πρόγραμμα διάλυσης των εργαζόμενων και της κοινωνίας. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας, εάν εφαρμοστεί, θα γυρίσει την εργαζόμενη πλειοψηφία σε κατάσταση απόλυτης υποταγής στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό τη στιγμή που τα ταμεία κατέχουν δις € κρατικά ομόλογα, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας. Μαζί με αυτά έρχονται να προστεθούν το κλείσιμο εκατοντάδων σχολείων, πανεπιστημίων  και νοσοκομείων, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας, από την ενέργεια ως τα νερά και από λιμάνια και τα αεροδρόμια έως τα νησιά και τα δάση.
Το Μνημόνιο έχει χρεοκοπήσει στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζόμενων, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν έγινε για να «σώσει την χώρα», αλλά τους τραπεζίτες και τους «δανειστές», συντρίβοντας την κοινωνία
Για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνικής πλειοψηφίας, πρέπει να ανατραπεί η επίθεση, τα αντιλαϊκά μέτρα, το μνημόνιο και η κυβέρνηση που το εφαρμόζει, το «σύμφωνο για το ευρώ». Να  ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Απαιτείται συνολικός, πανεργατικός αγώνας. Όλοι οι διάσπαρτοι αγώνες να συγκροτήσουν σε ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ και τον ιδιωτικό τομέα.

Ø                  Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους, Διαγραφή του χρέους.

Ø                  Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση  της ελαστικής εργασίας.

Ø                  Όχι στο πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας. Να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο  όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ).



Το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: