DEH

DEH

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αναρωτιέμαι ως πολίτης - άρθρο παρέμβαση

 του Ανουλίδη Κωνσταντίνου
 Δημοτικού Συμβούλου  Δήμου Κοζάνης
    Γραμματέας Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Αγ. Δημητρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι-συνδημότες, Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης που αφορούν την πορεία της ΔΕΗ και την ανάπτυξη της περιοχής μας ''Τα ψέματα τελείωσαν΄΄ Είπε ο Πρωθυπουργός: ΄΄Προχωρήστε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ άμεσα΄΄ στην διυπουργική σύσκεψη.
Κι εγώ ως απλός πολίτης αναρωτιέμαι, ποιος πολιτικός τα τελευταία 10 χρόνια είχε μιλήσει όσο κανείς άλλος για το Δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ; Ποιος πολιτικός όσο ήταν στην αντιπολίτευση και ως Πρωθυπουργός της χώρας σήμερα τόνιζε με λαλίστατες δηλώσεις την σημασία της ΔΕΗ για την περιοχή και την Ελλάδα; Δεν μας μιλούσε για ιδιαίτερη σχέση προσωπική με την Δυτική Μακεδονία; Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν και είναι ο ίδιος άνθρωπος που επέλεξε συνειδητά με την πολιτική του να ξεπουλήσει την ΔΕΗ και να βάλει ταφόπλακα στην περιοχή που 55 χρόνια έδωσε τα πάντα για την πατρίδα μας..

Αυτός δεν μιλούσε από την κεντρική πλατεία της Κοζάνης προεκλογικά και ως Πρωθυπουργός μετέπειτα στην αίθουσα τέχνης για την αναγκαιότητα κατασκευής της 5 ΜΟΝ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ; Αυτός δεν εξήγγειλε την πράσινη ανάπτυξη και το φοτοβολταϊκό πάρκο στα ορυχεία, αυτός δεν μιλούσε για την ανάγκη του λιγνίτη ως εθνικού καυσίμου, αυτός δεν εξήγγειλε τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής – Ποντοκόμης – Μαυροπηγής – Αναργύρων; Μας θεωρεί αφελείς; Ποια ΔΕΗ και ποιος ιδιώτης θα τα πραγματοποιήσει; ΚΡΙΜΑ!!! Άλλωστε έτσι ξεκίνησε και την κυβερνητική του θητεία πριν από 20 μήνες με το ΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ΄΄ ''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ΄΄ τάζοντας αυξήσεις και δίνοντας επιδόματα βοήθειας και μετά άρχισαν οι αναφορές για τεμπέληδες υπαλλήλους, κοπρίτες, μαζί τα φάγαμε, για Τιτανικούς, για πιστόλια πάνω στο τραπέζι και όπως είδαμε πρόσφατα είχε επιλέξει συνειδητά – υπόγεια να μας οδηγήσει για να μπορέσει να περάσει ΄΄ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ΄΄ την περικοπή των δώρων μας, των επιδομάτων μας, 10% των μισθών μας, να ψηφίζει τους πιο σκληρούς και αντεργατικούς νόμους που αλλάζουν άρδην τις εργασιακές σχέσεις και δυστυχώς έπεται συνέχεια.

ΑΛΗΘΕΙΑ αναρωτιέμαι ως πολίτης αυτό το θέατρο παραλόγου και υποκρισίας πόσο θα κρατήσει; Οι βουλευτές του Νομού Κοζάνης και όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Το περιφερειακό Συμβούλιο Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – τα δημοτικά Συμβούλια με τις ομόφωνες αποφάσεις της και όλοι οι φορείς που έχουν εκφραστεί για το συγκεκριμένο θέμα δεν αισθάνονται προδομένοι και αηδιασμένοι;
Αγαπητοί συνάδελφοι σήμερα ως εργαζόμενοι της επιχείρησης καλούμαστε να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια μας και την εργασία μας. Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά όπως αποδείξαμε διαχρονικά στο πρόσφατο παρελθόν ΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: