DEH

DEH

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Με αφορμή την κίνηση στελεχών της ΠΑΣΚΕ και του ΠΑΣΟΚ να αναρριχηθούν στην καμινάδα του ΑΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ για να κάνουν «έκκληση στον κύριο πρωθυπουργό να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην συμπεριλάβει την ΔΕΗ στις υπό αποκρατικοποιήσεις επιχειρήσεις» ή βάζοντας δήθεν αμείλικτα ερωτήματα απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση του τύπου «έχουν επίγνωση τι πουλάνε:, γιατί το πουλάνε;…»
Έχουμε να απαντήσουμε στα ενενεργεία στελέχη του ΠΑΣΟΚ

 Τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ που είναι πρόεδροι , μέλη ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, της ΕΤΕ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ
 ακόμα αναρωτιόνται ποια είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ποιον θέλουν να κοροϊδέψουν;

 Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι πουλάει και για ποιο λόγο .
Είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και κάνει ότι μπορεί για αυτό , για αυτό το λόγο το τελευταίο χρόνο σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς έχει τσακίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Ενέργειας γενικότερα, πολιτική που έχει εξυπηρετήσει και η ΝΔ .Για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής έχουν βάλει πλάτη τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ στην ΔΕΗ μέχρι σήμερα.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός (ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2010) όπου στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ αποφάσισαν όλοι μαζί τον διαχωρισμό της ΔΕΗ. Αλλά και πριν είχαν συμφωνήσει ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ στην ιδιωτικοποίηση (51%-49%)

Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης που προωθούν από κοινού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα κόμματα της πλουτοκρατίας και την αμέριστη συνδρομή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν αντιμετωπίζονται με εκκλήσεις και «παρακάλια» όσο και αν αυτά γίνονται με εντυπωσιακό τρόπο.

Απάντηση σε αυτή την πολιτική αποτελεί η μαζική δράση των εργαζόμενων της ΔΕΗ, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια σε αυτή την πολιτική. Αποτελέσματα θα έχει η πάλη όταν οι εργαζόμενοι γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οι ενέργειες αυτές για να έχουν αποτελέσματα πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα τέτοιο κίνημα.

Όλοι αυτοί που την μία μέρα συμφωνούν με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και την άλλη κάνουν τέτοιες ενέργειες θέλουν να κρύψουν την ευθύνη τους , να θολώσουν τα νερά.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την πάλη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα να παλέψουν για μια πολιτική που να υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα.

Αποτελεί λαθροχειρία από τους συμβιβασμένους στο συνδικαλιστικό κίνημα να καπηλεύονται τον αγώνα και την θυσία των κομουνιστών που υπερασπίστηκαν από τους Γερμανούς και τους δοσίλογους συνεργάτες τους για να σώσουν το εργοστάσιο.

Η Γραμματεία Ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: