DEH

DEH

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Στην Αλβανία αυξάνουν μισθούς και συντάξεις!

Την ίδια ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα ψαλιδίζονται διαρκώς και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο την... προοπτική της ανέχειας, η κυβέρνηση στη γειτονική Αλβανία, πηγαίνει …κόντρα στο ρεύμα και προβαίνει σε γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών!
Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα και έχει αναγκάσει εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες να εγκαταλείπουν τη χώρα μας, βρίσκει αρκετούς από αυτούς να συναντούν πολύ καλύτερες συνθήκες επιστρέφοντας στις πατρίδες τους.
Ο λόγος για τους Αλβανούς μετανάστες, καθώς η κυβέρνηση της γείτονος ανακοίνωσε πως θα προβεί σε μεγάλες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις!

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αλβανίας θα προχωρήσει στην αύξηση της χαμηλότατης σύνταξης κατά 6% και κατά 4% στις υψηλές συντάξεις, ενώ στις αγροτικές περιοχές η αύξηση θα αγγίξει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Την ίδια ώρα προβλέπονται και αυξήσεις στους μισθωτούς, οι οποίοι θα δουν τα εισοδήματα τους να φθάνουν από τα 16.120 λεκ (περίπου 118 ευρώ), όπου είναι ο κατώτατος μισθός σήμερα στα 16.820 (123 ευρώ).

Αυξήσεις όμως θα δουν και οι υψηλόμισθοι Αλβανοί, καθώς ο ανώτατος μισθός από τα 80.600 λεκ ( 590 ευρώ) που είναι σήμερα θα αγγίξει τα 84.100 (περίπου στα 618 ευρώ).

Τα χρήματα που θα απαιτηθούν για αυτές τις αυξήσεις πρόκειται να εξοικονομηθούν από τις δραστικές περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου τομέα, ξεκινώντας από αυτές της ίδιας της κυβέρνησης.

Βεβαίως, τα νούμερα είναι πολύ πιο χαμηλά, σε σχέση με την δική μας πραγματικότητα Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι Αλβανοί έχουν λόγους να νιώσουν πολύ πιο χαρούμενοι από εμάς!

Άνάρτηση απο http://dakespartakosdei.blogspot.com/2010/08/blog-post_7882.html#more

Είναι το site της Δ.Α.Κ.Ε. - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ της νέας, των νέων όπως λένε. Καλαίσθητο και προσεγμένο. Με το καλό λοιπόν συνάδελφοι θα σας δούμε. "ο λαός κριτής"

Δεν υπάρχουν σχόλια: