DEH

DEH

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Στα τρία η ΝΔ για την απελευθέρωση


Με εμφανή τα σημάδια της σύγχυσης κινούνται τα στελέχη της ΝΔ στο θέμα της ΔΕΗ, αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν καταγραφεί αντικρουόμενες απόψεις. Υπάρχουν στελέχη που στηρίζουν τους συνδικαλιστές, άλλοι που τους επικρίνουν με σφοδρότητα, ενώ αρκετοί τηρούν στάση ουδετερότητας, με μόνη έμφαση την ανάγκη περί απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Η Ρηγίλλης εστιάζει την επιχειρηματολογία της στην ανάγκη για διεύρυνση του ανταγωνισμού, αλλά
όχι με όρους που ισοδυναμούν με τον κατατεμαχισμό και την απαξίωση της ΔΕΗ, αλλά αυτό που παρατηρείται είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση, όπως φάνηκε και από τη δημόσια τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ κ. Μ. Γιαννάκη.

«Η Κυβέρνηση του Μνημονίου παλινωδεί. Πουλάει; Εκμισθώνει; Ή βρίσκεται και πάλι σε σύγχυση; Υπουργοί διαφωνούν λες και είναι εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες της δημόσιας ηλεκτροπαραγωγής. Η Νέα Δημοκρατία λέει “ναι” στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς. Αλλά με σχέδιο» τόνισε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Βασιλική Τζότζολα που συμπλήρωσε: «Απελευθέρωση της αγοράς δεν σημαίνει εκποίηση της ΔΕΗ. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, μας χρωστάει απάντηση. Πριν τον Δεκέμβριο».

Ως και ο γραμματέας συνδικαλισμού της ΝΔ κ. Ι. Μανώλης επέκρινε τους συνδικαλιστές λέγοντας ότι προκαλούν την κοινή γνώμη και χάνουν το δίκιο τους, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Τζαβάρας διερωτήθηκε: «Με ποια λογική κάποιες συντεχνίες, κάποια συνδικάτα, χρησιμοποιούν τη δημόσια περιουσία για να στρέφονται εναντίον της κοινωνίας;». Οι δύο αυτές επιθέσεις ήταν σε συνέχεια της σκληρής κριτικής που άσκησε η βουλευτής κυρία Φωτεινή Πιπιλή που επικρίνει με σφοδρότητα τους συνδικαλιστές. Αντίθετα ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης (που ανήκει στην τάση της «λαϊκής δεξιάς») στηρίζει τις θέσεις των συνδικαλιστών, ενώ η ΔΑΚΕΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή της ανακοίνωση και υπό τον τίτλο «Μολών Λαβέ», ζήτησε από όλους τους «δακίτες» να πουν « όχι στους κερδοσκόπους αεριτζήδες που καιροφυλακτούν να κατασπαράξουν τη ΔΕΗ».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=347213&ct=32&dt=06/08/2010#ixzz0vpwJjgYO


Εν. Εργ. ΔΕΗ: Ας γράψουν ενα sms να στείλει κι ο Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, να τους μαζέψει.
Γραμματέα θα καλύψεις τους συνδικαλιστές σ΄αυτά που είπε η Πιπιλή ή δεν τολμάς.
Καλό το μολών λάβε και το θα βυθίσεις την χώρα στα σκοτάδια. Τον χώρο σου (ΝΔ) θα τον μαζέψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: