DEH

DEH

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Γενναίες αυξήσεις οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού

Γενναίες αυξήσεις οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού
Πλαφόν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ

του Άρη Βατάλη
Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΗ
ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

‘’ψηφίστηκε στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής από τη κυβερνητική πλειοψηφία τροπολογία σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το όριο των απολαβών εκτός έδρας κατά είκοσι (20) μέρες στους συνεργάτες του πρωθυπουργικού και των υπουργικών γραφείων ή των γραφείων των γενικών γραμματέων.
Με την ίδια τροπολογία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με την εντυπωσιακή ονομασία «Δημοσιονομική Διαχείριση και Ευθύνη» αυξάνεται και ο μισθός κατά …1.000 ευρώ του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Όπως καταλαβαίνετε άρχισαν οι εξαιρέσεις από το πρόγραμμα λιτότητας και περικοπής των μισθών. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση δεν μιλάμε απλά για μη μείωση των μισθών τους αλλά για εντυπωσιακή αύξηση των υψηλά ιστάμενων παραγόντων της Κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα που οι μισθοί όλων των εργαζομένων έχουν περικοπεί , οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα και το ευρώ αναζητείται από τον Έλληνα πολίτη ως ….
απολεσθέν αντικείμενο, αυτά τα πράγματα είναι προκλήσεις!’’
citypress-gr.blogspot.com/ Σάββατο 31 ιουλίου2010

Επίσης την ίδια ώρα τα στελέχη της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι στην βάρδια σε σταθμούς και ορυχεία που εργάζονται επί 24ωρου συνεχώς και αδιαλείπτως ημερησίως καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ανεξαρτήτως εορτών και αργιών. Έπαιρναν αρνητικά εξοφλητικά, στα πλαίσια της δημοσιονομικής περιστολής δαπανών που εφαρμόζει αναδρομικά από 1/1/ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο προφανής στόχος πλην των ίδιων των εργαζόμενων, είναι η επιχείρηση η ίδια αφού το γεγονός
αυτό του πλαφόν αναμένεται να λειτουργήσει ως «κερκόπορτα» για την υπονόμευση της ανταγωνιστικότητας της και την «Άνευ όρων» παράδοση της στα ιδιωτικά συμφέροντα που στηρίζουν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

΄΄Οι ανταγωνιστές έχουν ετοιμάσει ήδη «ατζέντες στελεχών» όπου περιλαμβάνουν τους καλύτερους και σε πολύ καλές τιμές.
Οι δε εργαζόμενοι μετά κι απ΄αυτό το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα σκέφτονται σοβαρά την αποχώρηση τους από την επιχείρηση΄΄.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι οι δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για ένα νέο προοδευτικό πατριωτικό μέτωπο που μπορεί να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό και όλα όσα υπόσχονταν για ισοτιμία, ισονομία, νέα εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία και ΄΄οπεν γκοβ΄΄ διαδικασίες ανοιχτής διακυβέρνησης, Άριστους και όχι Αρεστούς, ήταν για καθημερινή λαϊκή κατανάλωση, για την κατάληψη της εξουσίας, με αντίτιμο την παράδοση της περιουσίας, της οικονομίας και της κυριαρχίας της χώρας στους ξένους συνεργάτες τους.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ζητά από τα συνήθη ΄΄υποζύγια΄΄, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό της οικονομικής εξυγίανσης της χώρας κι απ την άλλη με απροκάλυπτο και προκλητικό τρόπο κάποιοι όχι μόνο εξαιρούνται, επιβραβεύονται και με γενναίες αυξήσεις.

Δίκαιο ή άδικο;; Σωστό ή Λάθος;; Σκάνδαλο ή όχι;;

Οι Έλληνες εργαζόμενοι θα απαντήσουν κι όταν έρθει η ώρα που πρέπει.
Εγώ απλά τολμώ να ρωτήσω.
Οι βουλευτές δεν είδαν τι ψήφισαν; Δεν εναντιώθηκαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάποιοι να πάρουν αυξήσεις και από την άλλη να ζητούν κατανόηση από τον λαό για την «αναγκαία» οικονομική εξαθλίωση που του επιβάλουν;

Τα ΄΄Λαλίστατα΄΄ και επαναστατικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ συμφωνούν ή διαφωνούν; Δεν έπρεπε μέχρι τώρα να κάνουν μια δήλωση; Να μεμφθούν, αν όχι να καταγγείλουν τους βουλευτές που ψήφισαν την τροπολογία;;

Οι πράξεις από μόνες τους «μιλάνε» λέει ο σοφός λαός.
Ήρθε ο καιρός που ο καθένας πρέπει να διαλέξει με ποιο μέτωπο είναι.
ΟΛΑ τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: